I denne her hvidkålssalat spiller dressingen hovedrollen: Den cremede peanutbutterdressing med et diskret spicy kick er perfekt til at binde den sprøde, knasende hvidkål og de bløde sweet potato-fritter sammen.
Den lækre peanutbutterdressing vil være genial til alle former for kålsalat, så vi laver en stor portion og gemmer resten i et glas i køleskabet, hvor den i hvert fald burde kunne holde sig nogle uger. Så er der nem salat i lang tid! Dressingen er i øvrigt også genial som dip til grøntsagsstave.
De kolde sweet potato-fritter var en rest fra måltidet aftenen før. Hvis du ikke lige har sådan en rest, kan du enten lave dig nogle sweet potato-fritter (se opskriften nedenfor), eller du kan kan bruge en hvilken som helst anden rest af rodfrugtsfritter. Du kan også bruge frisk frugt i stedet for – fx æble, mango el.lign.
Hvidkålssalat med sweet potatoes og peanutbutterdressing
- Et par gode håndfulde fintsnittet hvidkål
- En rest sweet potato-fritter
- 1 håndfuld salte peanuts
- Evt. lidt frisk koriander
Peanutbutterdressing:
- ½ dl peanutbutter (creamy – og helst så sukkerfri som muligt)
- Saft af ½ citron (ca. ½ dl)
- ½ dl olivenolie
- 1 tsk sambal oelek
- ½-1 spsk honning (eller anden sødning)
- Salt og peber efter behov
- Ca. ½-1 dl vand
Kom alle ingredienserne til dressingen undtagen vand i en skål (jeg synes, det er nemmest at lave dressingen i et højt målebæger – så er det lettere at måle undervejs). Pisk sammen til en ensartet, tyk masse.
Så er det bare at tilsætte vand, indtil dressingen har den konsistens, du vil have (hold selvfølgelig øje med, at smagen ikke ryger undervejs!)
Opbevar dressingen i et rent glas med låg i køleskabet.
Snit hvidkål i papirstynde strimler. Det er klart lettest på et mandolinjern (se link til mit nederst i indlægget).
Kom hvidkål og sweet potatoes i en skål, og vend med ca. 2 spsk af dressingen. Drys med hakkede peanuts og evt. frisk koriander, og servér.
Et skønt twist til en klassisk ret som fx frikadeller, men også meget velegnet til hakkebøffer eller andet kød.
Sweet potato-fritter:
- 1 bakke (ca. 4 stk) sweet potatoes
- Olivenolie
- Salt (hvidløgs-)peber, timian
Skræl dine sweet potatoes, og skær dem i stave. Kom dem i en plastikpose, og ryst dem sammen med olivenolie og krydderier. Kom fritterne på en bageplade beklædt med bagepapir, og giv dem 15-20 minutter på 200 grader varmluft. Vend evt. 1 gang undervejs.
Grej: (affiliatelink)
Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Det koster selvfølgelig ikke dig noget at klikke på links’ene. Indtægterne hjælper til at finansiere den tid og de ressourcer, jeg bruger på bloggen her. Læs om annoncering på Fru Kofoeds Køkken her.
0 comments on “Hvidkålssalat med sweet potatoes og peanutbutterdressing”Tilføj din