Hvidkålssalat med gomadressing, chilistegte edamamebønner og teriyakimandler

Hvidkålssalat med gomadressing, chilistegte edamemebønner og teriyakimandler

Hvidkålssalat med gomadressing, chilistegte edamamebønner og teriyakimandler


Kålsalater – dem kan man bare ikke få for mange variationer af her i vintermånederne, vel? Denne her hvidkålssalat er vendt med gomadressing (min nye ven i køkkenet) og pimpet med chilistegte edamamebønner og sprøde, salte teriyakimandler. Og så lidt sødme fra et æble.

En sprød og meget smagfuld udgave af en hvidkålssalat, som gør sig ret godt til fiskefrikadeller – hvilket ofte er på bordet herhjemme.

Gomadressing er en asiatisk dressing, der er baseret på sesamfrø. Den er dejlig salt, fyldig og kan forvandle selv det kedeligste hvidkålshoved til en fest for smagsløgene. Der findes et utal af opskrifter på, hvordan du kan lave din egen gomadressing. Jeg tilstår åbent og ærligt, at jeg har købt min hos Nemlig, og at den er fra Sticks’n’Sushi. En eller anden dag skal jeg lege med at lave min egen udgave, men den købte er rigtig fin, synes jeg.

Salaten er ret nem at lave. Selvom det måske kan se lidt besværligt ud, at du skal stege både mandler og edamamebønner, så taler vi om ganske få minutters arbejde.

Hvidkålssalat med gomadressing, chilistegte edamamebønner og teriyakimandler


Lidt om perfekte og uperfekte opskrifter

Jeg fik forleden en lidt sjov (og temmelig frisk, IMHO) kommentar fra en læser på facebook, som klagede over, at mine opskrifter var for dårlige – eller at jeg var for ukritisk omkring, hvad jeg publicerede af opskrifter. Læseren mente, at man som blogger kun burde lægge ting ud, som var absolut helt og aldeles gennemarbejdede og “lige i øjet”, som hun kaldte det.

Det er hun selvfølgelig helt i sin gode ret til at mene. Jeg blev bare lidt paf over kommentaren, fordi det jo sådan set er min blog – min hobby. Så det er vel mig, der bestemmer, hvad jeg lægger op 😉

Hvis der er andre, der sidder med den samme forventning til min blog, så vil jeg simpelthen bare lige slå helt fast, at det slet ikke er pointen med bloggen her, at alt skal være perfekt og gennemarbejdet. Fru Kofoeds Køkken handler om madglæde, frimodighed og livsnydelse. Og jeg er langt mere til: “Hey, se lige noget, jeg har lavet, som er vildt lækkert” – end til: “Nu kommer den store, autoritative opskrift over dem alle på nutella/hvidkålssalat/chokoladekage, som jeg har arbejdet og testet på i 3 uger.”

Opskriften i dag er et godt eksempel på noget, der blev til som et eksperiment i mit køkken, og som jeg fik lyst til at dele med jer for at vise en anderledes måde at ‘dresse’ en hvidkålssalat op på. For jeg ved, at mange af jer har svært ved at få idéer til salatskålen og med kyshånd tager imod alle former for inspiration.

Nogle af mine bloggerkolleger er supergode til det dér med ekstremt gennemprøvede og autoritative opskrifter på alt fra kager til kødretter, og jeg elsker at følge dem. Men heldigvis er madblogs jo ligeså forskellige, som mennesker er, og vi bidrager alle med noget forskelligt. Det, jeg håber, at min lille blog kan, er at inspirere andre til at lave mad og prøve nye ting af uden at være bange for at fejle i køkkenet.

Og så er man jo heldigvis også som læser helt fri til at følge de blogs, som man allerbedst kan lide. 🙂

Hvilke blogs følger I egentlig? Det kunne være sjovt at høre lidt om… Smid gerne en kommentar om det! 🙂

Hvidkålssalat med gomadressing, chilistegte edamamebønner og teriyakimandler


Hvidkålssalat med gomadressing, teriyakimandler og edamemebønner

(til 2 personer – sådan cirka)

 • 3-4 gode håndfulde fintsnittet hvidkål
 • 2-3 spsk gomadressing (jeg har pt den fra Sticks’ n’ sushi i køleskabet)
 • ½ æble
 • ½-1 dl mandler
 • ½-1 dl afbælgede edamamebønner
 • 1 sjat teriyaki
 • 1 sjat sød chilisovs

Snit hvidkålet fint på et mandolinjern eller med en meget skarp kniv (se link til mit mandolinjern længere nede). Skær æblet i fine tern. Kom begge dele i en skål, kram kålen let, og vend med gomadressing.

Rist mandlerne på en tør pande, til de begynder at dufte. Tilsæt teriyaki, tag panden af varmen, og lad teriyakien trække ind. Det går meget hurtigt, så hold godt øje her.

Hæld mandlerne over på en tallerken beklædt med bagepapir, så de kan køle af.

Kom nu edamamebønnerne på panden sammen med chilisovs, og lad også det få et opkog, så chilisovsen klæber godt til de små, grønne sjovere.

Fordel edamamebønnerne over salaten. Hak teryakimandlerne groft, og fordel dem over salaten lige inden servering.

Smager skønt til fx fiskefrikadeller.

Hvidkålssalat med gomadressing, chilistegte edamamebønner og teriyakimandler


Grej: (affiliatelinks)

OXO Mandolinjern Stål/Plast


Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Det koster selvfølgelig ikke dig noget at klikke på links’ene. Indtægterne hjælper til at finansiere den tid og de ressourcer, jeg bruger på bloggen her. Læs om annoncering på Fru Kofoeds Køkken her.

4 comments on “Hvidkålssalat med gomadressing, chilistegte edamemebønner og teriyakimandlerTilføj din

 1. Hej 🙂 Tror du man vil kunne forberede mandler og edamame bønnerne dagen før? Den lyder så lækker og vi ELSKER hvidkål!

  1. Hej Anja
   Tak for din kommentar 🙂 Jeg tror sagtens, du kan lave mandlerne i god tid og opbevare dem i et tætsluttende glas. Edamamebønnerne vil nok blive lidt kedelige, hvis man laver dem dagen i forvejen. De skal helst være lune, lækre og bløde 🙂
   Til gengæld kan du jo sagtens snitte hvidkålen i forvejen, hvis det handler om at spare lidt tid i hverdagen.
   God fornøjelse!
   Vh Louise

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: