Hvid gløgg på hyldeblomstsaft

Hvid gløgg på hyldeblomstsaft

Hvid gløgg på hyldeblomstsaftHvid gløgg er min yndlingsjuledrik. Jeg kan godt lide almindlig rød gløgg, men den hvide gløgg er lidt finere og mindre tung i smagen, og så har den en virkelig smuk, gylden farve, som jeg er helt forelsket i.

For et par år siden begyndte jeg at lave min egen gløggekstrakt – og straks undrede jeg mig over, hvorfor jeg nogensinde havde købt Blombergs brune, klistrede stads. Det er simpelthen så nemt at lave sin egen gløgg – det kræver lidt koncentreret saft og nogle hele krydderier, og det er sådan set dét. Jeg laver min hvide gløgg på hyldeblomstsaft og bruger mine yndlingskrydderier: kanel, kardemmme, stjerneanis og så selvfølgelig nelliker, som er en selvskreven juleklassiker. For at gøre gløggen lidt frisk bruger jeg frisk ingefær og limeskræl. Når jeg laver rød gløgg, bruger jeg gerne solbær- eller ribssaft og tilpasser krydderiblandingen lidt (Jeg følger nok op med en opskrift på rød gløgg en af dagene), men ellers er det samme fremgangsmåde som med den hvide gløgg.

Hvid gløggekstrakt

  • 5 dl hyldeblomstsaft (evt. hjemmelavet)
  • 2 kanelstænger
  • 10 kardemommekapsler
  • 10 stk stjerneanis
  • 2 spsk nelliker
  • 2 skiver frisk ingefær
  • Skræl af citrusfrugt- jeg har her brugt lime for en lidt friskere gløgg, men du kan også bruge citron- eller appelsinskræl.

Hæld alle ingredienserne i en gryde, og bring langsomt gryden i kog. Når det koger, slukker du for blusset og hælder hele molevitten på en flaske. Så skal det hele bare stå og trække i mindst et par timer, men gerne 1 dag eller 2. Herefter sis krydderierne fra (ellers står det og bliver for stærkt), og du kan enten bruge gløggekstrakten med det samme, eller du kan lade den stå i flasken i køleskabet. Så kan du hurtigt bikse en gang hvid gløgg sammen på decembers kolde, mørke dage.

Gløggekstrakten blandes med hvidvin ca. i forholdet 1:3 (smag selv til). Hvis gløggen så til sidst lige får et skud hvid rom eller portvin, ja så er der ikke et øje tørt! Ellers er det selvfølgelig “müesli”, som man plejer med gløgg – jeg kan dog godt finde på at erstatte rosinerne med tørrede tranebær, bare for at være lidt anderledes 🙂

Skål og glædelig jul!

Hvid gløgg

2 comments on “Hvid gløgg på hyldeblomstsaftTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: