Kaffehygge på lchf

Hvad serverer man egentlig til kaffehygge på LCHF?

I går havde jeg simpelthen en af de rareste fredage længe. Omgivet af dejlige mennesker fra start til slut. Først besøg af en god veninde til formiddagskaffe, bagefter søster og svoger på besøg til aftensmad, dartspil og hygge. Virkelig befriende afslappet afslutning på en hård arbejdsuge med dumme konflikter, dårlig kommunukation og kaos i lokalebooking, som kulminerede, da der torsdag formiddag stod en kiste lige dér, hvor jeg skulle holde babyrytmik (og vel og mærke også der, hvor min mors kiste stod for lidt over 2 måneder siden!). Der var åbenbart gået noget galt i planlægningen af en bisættelse. Suk, hvor kommer den slags uger dog fra?

Oven på sådan en uge er det den bedste terapi i verden at omgive sig med rare mennesker, kaffe/te på kanden og noget rart på bordet.

Blomster
Det hjalp også på humøret, at huset blev fyldt med alle de her dejlige blomster! 🙂 Forårsbuket fra Andreas, tulipaner fra søster og røde nelliker fra mig selv!

 

Men hov – hvad sætter man egentlig på bordet til formiddagskaffe, når man spiser efter LCHF-principperne? Man drøner jo ikke lige til bageren efter kanelsnegle eller rundstykker.

Jeg er rigtig glad for at servere knækbrød og pålæg, når folk kommer til formiddagskaffe hos mig. Det kan både folk, der spiser lchf, og folk, der ikke gør, som regel spise. I går var der chiaknækbrød på bordet med ost, smør osv. Og lad mig bare med det samme tilstå, at vi var 2 personer om at spise noget, der lignede en halv plade! Så helt efter bogen var den nok ikke helt, uanset hvor glutenfrit og sukkerfrit det så var 😉 Men der må altså også gerne være plads til lidt hygge indimellen – og desuden var vi sultne!!!

Derudover havde jeg også bagt mine egne æblemuffins, som både var på bordet til formiddagskaffe og som dessert om aftenen. Det er faktisk lidt usædvanligt for mig at genbruge mine egne opskrifter – som madblogger vænner man sig hurtigt til hele tiden at skulle finde på noget nyt, så man glemmer, at man faktisk har masser af gode opskrifter på lager. Jeg havde faktisk også en tredje gammel opskrift oppe at vende i går – min blomkålscouscous. Sidste gang jeg lavede den, var faktisk til min mor, som “bestilte” den, da jeg lavede mad hjemme hos mine forældre i efteråret, så det var lidt specielt at genskabe den. Men også godt!

Nå, det var et lille sidespor! Hvis jeg skal komme med yderligere 5 gode idéer til, hvad man kan servere til kaffetørstige (og sultne) gæster, så kommer de her:

Kaffehygge på lchf

Bananbrød

LCHF-boller på nøddesmulder – evt. serveret med Sunes sukkerfri lemon curd

Kanelkage

Græskarmuffins (seriøst en af mine yndlingsopskrifter!)

– eller måske bare et par bananis med peanutbutter, hvis kaffe-daten nu foregik ude i solen, og man måske i stedet for kaffe serverede iste.

Hvad serverer du til kaffegæster?

0 comments on “Hvad serverer man egentlig til kaffehygge på LCHF?Tilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: