Squashmuffins med bacon og tomat

Hurtig LCHF-morgenmad: squashmuffins med bacon og tomat

Hurtig lchf-morgenmad: Squashmuffins med bacon og tomat Vi fortsætter lidt i morgenmadstemaet her på bloggen. Jeg jagter stadig den hurtige lchf-morgenmad til de travle morgener, hvor jeg ikke lige har tid til at stå og stege æg, hakke grøntsager osv. De her squashmuffins med bacon og tomat er et ret godt bud, synes jeg.

De indeholder de meste af det, jeg har brug for – fedt, grønt, protein og fibre. 2-3 styks af dem med et par cherrytomater eller lidt peberfrugt on the side, så er man ret godt kørende. De kan laves i en større portion og fryses ned, så man har hurtig lchf-morgenmad til flere dage.

Jeg har for første gang brugt chiafrø i bagning. Både for at bruge noget andet end alt det evindelige nødde- og kokosmel, man ellers skal bruge i lchf-brød, men også for at få nogle af de gode næringsstoffer i chiafrø, bl.a. Omega3. Jeg er meget godt tilfreds med chiafrøene i kombination med HUSK – mine squashmuffins har en lækker, svampet konsistens og den ganske lette nøddeagtige smag, som chiafrø giver, når man ikke udbløder dem før brug. Jeg skal helt sikkert prøve at bruge chiafrø mere, når jeg en sjælden gang bager.

Der er ingen ingredienser i disse muffins, som ikke kan købes i et velassorteret, større supermarked, så det er bare med at komme i gang 🙂

Hurtig lchf-morgenmad: Squashmuffins med bacon og tomat

Squashmuffins med tomat og bacon (ca. 7 stk)

  • 2 æg
  • 50 g Philadelphia
  • 50 g revet emmentaler (eller anden fast ost – cheddar kunne sikkert også være godt)
  • 100 g revet squash
  • 2 store spsk HUSK
  • 1 spsk chiafrø
  • Oregano, salt og peber (og bare masser af det – det skal smage af noget!)
  • 1 tsk bagepulver
  • 50 g bacon i tern
  • 4 soltørrede tomater (prøv at få fat i nogle, som ligger i olivenolie i stedet for den elendige solsikkeolie, de altid prøver at prakke os på!)

Sæt bacon i gang med at stege på en varm pande. Når det er fint og sprødt, tages det af panden og lægges på et stykke køkkenrulle.

Imens røres æg, Philadelphia, revet emmentaler og revet squash sammen.

Tilsæt HUSK, chiafrø, krydderier og bagepulver, og rør igen. Sørg for, at der ikke er nogen klumper af HUSK i dejen. Hak de soltørrede tomater, og vend dem i sammen med baconen.

Lad muffinsdejen stå et par minutter og sætte sig, så chiafrø og HUSK kan suge væde til sig.

Fordel dejen i ca. 7 muffinsforme, og sæt dem i en forvarmet ovn på 200 grader. Hos mig skulle de have 20 minutter, men hold godt øje. Min ovn er ikke så kraftig som mange andres.

Nyd dine muffins på farten – eller sæt dem på et hyggeligt weekendmorgenbord med kaffe og andre rare sager.

Hurtig lchf-morgenmad: Squashmuffins med bacon og tomat

0 kommentarer til “Hurtig LCHF-morgenmad: squashmuffins med bacon og tomatTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *