Hurtig lchf morgenmad: Æggelatte med kakao


I går handlede det om te. (Husk at deltage i giveawayen ovre på facebook, hvis I ikke allerede har gjort det.) Vi bliver lidt ved det med de varme drikke i dag, hvor det skal handle om hurtig og nem lchf morgenmad, nemlig æggelatte.

For inkarnerede lchf’ere er æggelatte old news. For newbies lyder det som det underligste i hele verden. Kaffe blendet med æg? WTF??! Og ja, det lyder lidt skræmmende – men egentlig er det bare en rigtig lækker, cremet café latte med æg i stedet for mælk. Den mætter godt og giver både fedt og protein svarende til en almindelig lchf morgenmad. Jeg har ladet mig fortælle, at æggelatten faktisk er ret almindelig i Italien, og ikke kun blandt lchf’ere. Oh well, de er skøre de romere… 😉

Jeg har drukket virkelig meget æggelatte – i en periode var det min faste lchf morgenmad på de morgener, hvor jeg mødte tidligt (som i min verden betyder kl. 9! Man er vel B-menneske!). Jeg fik dog så stor en overdosis, at jeg har holdt en lang pause fra æggelatte.

Men så forleden havde jeg en virkelig travl morgen, hvor jeg ikke var specielt sulten, men hvor jeg alligevel havde brug for at lægge en bund inden en krævende arbejdsformiddag. Så jeg fandt æggelatten frem fra hukommelsen og spiffede den op med lidt kakao og vanilje + en klat flødeskum. Og efter den luksusudgave var jeg pludselig hooked igen 😉 Prøv selv!


Hurtig lchf morgenmad: Æggelatte med kakao

  • 1 spsk pulverkaffe
  • ½ spsk kakaopulver
  • ½ tsk vanilje
  • 1 nip salt
  • 1 tsk kokosolie
  • 2 dl kogende vand
  • 1 æg
  • Evt. et par dråber sødemiddel
  • Evt. flødeskum

Bland pulverkaffe, kakao, vanilje, salt og kokosolie med kogende vand i et højt glas med plads til din stavblender. Tilsæt ægget, sæt straks stavblenderen på, og blend til en cremet masse. Smag evt. til med sødemiddel, og pynt med flødeskum, hvis det skal være luksusudgaven.

Drik en æggelatte som lchf morgenmad på travle morgener eller som et hurtigt mellemmåltid på eftermiddage, hvor der er brug for lidt ekstra brændstof.

2 comments on “Hurtig lchf morgenmad: Æggelatte med kakaoTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: