Høns i asparges

Høns i asparges (lchf)

Høns i asparges
Hvorfor er det ofte de skønneste retter, der er de mindst fotogene?

Høns i asparges er en god, gammel klassiker, som ikke behøver at have noget som helst at gøre med tarteletter eller dåser fra Beauvais. Det er en enkel ret med mild smag, som er hurtig at bikse sammen på en travl hverdagsaften – især hvis man allerede har en rest hønsekød.

Høns i asparges er (i denne version) en rigtig god lchf-ret med masser af fløde, smør og gode sager. Det er også en super god “undgå madspild”-ret, hvor man kan få gjort brug af kyllingerester. Jeg stod med 1 kyllingebryst, 2 overlår, 1 underlår og 1 skrog til overs fra aftenen før. Jeg havde et ekstra skrog i fryseren fra sidst, jeg lavede hel kylling. Det tog jeg op, og så blev der ellers kogt kyllingebouillon på 2 kyllingeskrog, ½ bundt bladselleri, 2 rødløg og nogle fennikeltoppe, som jeg også havde i fryseren. 2 ½ time senere havde jeg en superlækker og kraftig bouillon, hvoraf jeg brugte et par dl til høns i asparges og har resten stående i køleskabet til en dejlig suppedag i weekenden, hvor vejret skulle blive lidt koldere. Efter at have kogt suppe på de 2 skrog, pillede jeg det kød af, der var værd at spise, og det brugte jeg, sammen med mine andre kyllingerester, til høns i asparges. Så kan der vist heller ikke koges mere suppe på de høns – bogstaveligt talt! 🙂

Normalt har man ikke svampe i høns i asparges, men jeg havde 2 portobellosvampe i køleskabet, som trængte til at blive spist. Så i bedste “undgå madspild”-ånd røg de med i gryden, og jeg synes, de gav en rigtig god smag til retten. Jeg må tilstå, at min sovs blev lidt tynd pga. den manglende opbagning med mel og smør. Jeg forsøgte mig med Philadelphia, hvilket altid hjælper lidt – men til sidst måtte jeg krybe til korset og finde min Maizena frem. Det må der nu også gerne være plads til engang imellem!

Høns i asparges, 3-4 personer

 • Rester af kylling svarende til 1 bryst, 2 overlår, 1 underlår + ekstra kød fra skroget
 • 1 rødløg
 • 1 fed hvidløg
 • Evt. 2 portobellosvampe eller andre svampe
 • ½ dåse hvide asparges
 • ½ bundt grønne asparges
 • 1-2 dl hønsebouillon (jeg brugte 2, og det var nok lige i overkanten)
 • 1 dl fløde
 • 1 tsk grov sennep
 • 100 g Philadelphia
 • Salt og peber i rigelige mængder
 • Smør til stegning
 • Evt. lidt maizena (knapt så lchf-venligt)
 • Dild til at drysse med

Tilbehør: Traditionelt aspargeskartofler – vi foretræker fintsnittet spidskål.

Skær kyllingekødet ud i passende stykker.

Snit løg og hvidløg. Rens svampe og skær dem i grove tern.

Knæk bunden af de grønne asparges, og skær dem i mundrette stykker. Hæld vandet fra de hvide asparges, og gem det.

Svits løg og hvidløg i rigeligt smør. Tilsæt svampe og lad stege videre. Tilsæt hønsebouillon, ½ dl aspargesvand og fløde. Lad det koge op, og smag til med salt, peber og grov sennep.

Tilsæt kyllingekød og hvide asparges, og lad det varme godt igennem.

Tilsæt Philadelphia, som jævner sovsen og giver god smag. Hvis din sovs stadig er lidt for tynd, så tilsæt lidt maizena og håb, at lchf-politiet ikke kommer efter dig 🙂

Når retten er helt, som du gerne vil have den, tilsætter du de grønne asparges og lader dem varme med i ½-1 minut, så de stadig har bid, men bliver lidt møre.

Drys med dild, og servér fx med fintsnittet spidskål, som er en glimrende erstatning for kartofler.

Høns i asparges

 

0 comments on “Høns i asparges (lchf)Tilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: