Højskolehindbærdessert

Højskolehindbærdessert

Højskolehindbærdessert

Denne her dessert var min ultimative yndlingsdessert, da jeg gik på højskole for over 10 år siden (tænk, at man er blevet så gammel!). Jeg husker det, som om den var på bordet mindst 1 gang om ugen – og jeg blev aldrig træt af den. Derfor hedder den bare ikke andet end højskolehindbærdessert i mit hoved. Jeg nåede desværre aldrig at få opskriften på desserten, men i min (sukkerfrie) rekonstruktion består den af hindbær, ymer, fløde, sødemiddel og vanilje.

Desserten er meget enkel at lave og meget lchf-venlig, da den bare består af friske bær og fede mælkeprodukter. Du kan bruge friske eller frosne hindbær, alt efter hvad du har i huset, og jeg vil også tro, at du i en snæver vending kan udskifte ymer med et andet yoghurt-produkter som tykmælk, yoghurt naturel eller græsk yoghurt.

Højskolehindbærdessert

Højskolehindbærdessert (2 pers.)

  • 125 g hindbær, friske eller frosne
  • 1 spsk Sukrin Melis
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 1 dl ymer
  • ½ dl fløde
  • Evt. lidt flydende SØD, honning el.lign.

Rens hindbærrene grundigt, hvis de er friske, og dup dem af i et viskestykke. Kom dem i en skål sammen med Sukrin Melis og vaniljepulver, ryst godt sammen, og lad det stå tildækket på køl i 1 times tid. Hindbærrene vil hurtigt blive så blødgjort, at du let kan mose dem ud med en gaffel og blande dem med ymer.

Pisk fløden til skum, og vend det hele sammen. Smag evt. til med lidt flydende SØD eller honning, og servér enten portionsanrettet i små glas eller i en stor skål. Pynt evt. med frisk mynte og frysetørrede hindbær.

1 comment on “HøjskolehindbærdessertTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: