Hjemmerørt remoulade

Hjemmerørt remoulade

Hjemmerørt remoulade

Denne her hjemmerørte remoulade startede egentlig som et “Stop spild af mad”-projekt. Jeg havde et halvt slattent blomkålshoved og 4 små, triste gulerødder liggende i post-ferie køleskabet. Derudover havde jeg et par æggeblommer til overs fra et bageprojekt. Det var nærmest skrevet i stjernerne, at jeg måtte lave hjemmerørt remoulade – eller er det bare mig, der er lidt madnørdet? 😉

Mange tror, at det er enormt kompliceret at lave remoulade. Det behøver det slet ikke være. Du behøver ikke lave dine egne pickles fra bunden. Du kan faktisk bruge helt rå grøntsager som i denne opskrift på sprød krydderurteremoulade – eller du kan bruge nedenstående opskrift, som er en særdeles lchf-venlig remoulade med lettilberedte grøntsager.

Hjemmerørt remoulade

Hjemmerørt remoulade er en helt genial måde at komme af med de grøntsager, der ligger og ser lidt sløje ud i grøntsagsskuffen. Blomkål, gulerødder, selleri, bladselleri, pastinakker og persillerødder er alle særdeles anvendelige. De skal bare hakkes i grove tern, svitses på en pande med lidt eddike og/eller hvidvin og så køles af, inden de vendes med en mayonnaisebaseret creme fraichedressing med syltede agurker, kapers og lige præcis de krydderier og krydderurter, du bedst kan lide! Lyder det egentlig ikke meget nemt? Resultatet har INTET at gøre med de selvdøde tuber, du finder nede i supermarkedet! Selv de mest hardcore remouladehadere burde prøve at give den hjemmerørte, grove version en chance.

Da det var sådan noget “få brugt dine rester”-noget, blev det hele lavet lidt på slump. En sjat her, et drys dér og en håndfuld dér. Jeg havde dog åndsnærværelse nok til at måle nogle ting op, bl.a. mayonnaise og creme fraiche  – men støt dig til din sunde fornuft og din egen smag, så skal det nok gå! Jeg havde i øvrigt lyst til at give min remoulade lidt kant fra fennikelfrø og estragon. Hvis du hellere vil have en mere neutral remoulade, kan du bare udelade det.

Hjemmerørt remoulade

Hjemmerørt remoulade (1 stort sylteglas)

 • Hvad du har i køleskabet af grøntsager – jeg havde ½ blomkålshovede og 4 små gulerødder
 • Smør og olie til stegning
 • 1 sjat æbleeddike + 1 sjat hvidvin
 • Evt. 1 tsk fennikelfrø og 1 tsk tørret estragon (kan udelades)
 • 75 g mayonnaise (gerne hjemmelavet – se hvordan her)
 • 100 g creme fraiche 18%
 • 3 drueagurker
 • 1 håndfuld kapers
 • Salt, peber, karry, gurkemeje
 • Lidt citronsaft
 • Friske krydderurter, hvis du har – dild, purløg og kørvel er supergodt!
Hjemmerørt remoulade
Sådan en gang sørgelige rester kan hurtigt blive til noget godt!

Start med at ordne grøntsagerne. Skræl gulerødderne, og skær dem i grove tern sammen med blomkålen. Både stok og det hele kan bruges.

Varm en pande op, og varm fennikelfrøene med, så de lige kommer i tanker om, at de har en smag. Stød fennikelfrøene i en morter eller kværn, gerne sammen med lidt salt.

Smid smør og olie på panden, og steg grøntsagsternene. Tilsæt de knuste fennikelfrø, tørret estragon, salt og peber, og vend godt rundt. Tilsæt æbleeddike, hvidvin og lidt citronsaft, og lad det koge af.

Efter et par minutter, når grøntsagerne er møre, men stadig har lidt bid, hældes de over på en flad tallerken til afkøling.

Hjemmerørt remoulade
De lettilberedte grøntsager køler af.

Når grøntsagerne er helt kolde, røres mayonnaise med creme fraiche og smages til med karry, gurkemeje (for farvens skyld), salt, peber og citronsaft. Hak drueagurker og kapers, og rør dem i. Rør til sidst de afkølede grøntsager i og friske krydderurter, hvis du har.

Smag til en sidste gang, og hæld din hjemmerørte remoulade på et stort glas, som opbevares på køl. Holdbarheden er vel en lille uges tid – der er trods alt råt æg i (i hvert fald i min med hjemmerørt mayo).

Vi har spist remouladen til bl.a. fiskefrikadeller, men den ville også være skøn til en bid kold roastbeef, en fiskefilet eller på et stykke med spegepølse!

0 comments on “Hjemmerørt remouladeTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: