Hjemmelavet Twix

Hjemmelavet Twix med mandelbund og dadelkaramel

Hjemmelavet Twix


Er du ved at være klar med julegodterne? Eller er der liiiiige plads til at klemme en enkelt godte mere ind på konfektfadet? Så skulle du altså kaste dig over denne her udgave af hjemmelavet Twix. Den er glutenfri, fri for tilsat sukker og temmelig ukompliceret at lave.

Andreas synes ikke, jeg må kalde det for Twix. Han synes ikke, det smager nok af Twix til at kunne bære navnet. Jeg synes nu selv, den er lige i øjet. Vi kunne kalde det en Twix, som jeg synes, den skal være: Mindre sød, mere tydelig i sin smag, men stadig med de 3 obligatoriske elementer: sprød kiks, blød karamel og masser af chokolade.

At bruge dadelkaramel er en genistreg på mere end ét punkt: Udover at du slipper for det hvide sukker, så er det også langt lettere at lave dadelkaramel end rigtig karamel. Dadlerne er selvfølgelig alt andet end sukkerfrie, og opskriften her er derfor hverken til dig, der har sukkersyge eller spiser striks lchf. Men til dig, der gerne bare vil erstatte det hvide sukker med et naturligt alternativ, er det super.

Hjemmelavet Twix


Hvis du leder efter helt sukkerfri og lchf-venlig julekonfekt, så prøv fx:

Hjemmelavet Twix


Hjemmelavet Twix med mandelbund og dadelkaramel

Bund:

  • 200 g mandler
  • 2 spsk arrowrootpulver (adlink)
  • 2 spsk pofiber (adlink)
  • 1 spsk kokossukker
  • 75 g koldt smør
  • 1 nip salt
  • 1 lille spsk gul HUSK

Riv mandlerne til fint mel i en foodprocessor (læs mit indlæg om mandelmel her for yderligere instruktioner).

Sæt hakkekniven i foodprocessoren. Tilsæt koldt smør i tern, arrowroot, kokossukker og salt, og blend, til dejen samler sig. Tilsæt HUSK, og blend grundigt sammen.

Pres dejen ud i en tærteform. Jeg brugte en aflang (33×11 cm).

Bag ved 180 grader varmluft i 25-30 min.

Dadelkaramel:

  • 20 tørrede dadler, befriet for sten
  • 1 dl fløde
  • 30 g smør
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 stort nip flagesalt
  • 1/4 tsk stødt kardemomme

Hak dadlerne groft, og kom dem i en lille kasserolle sammen med fløde, smør og krydderier. Bring langsomt i kog.

Når smørret er smeltet, og dadlerne begynder at blive bløde, kan du enten hælde grydens indhold over i en minihakker, blender el.lign. og blende til en ensartet masse. Du kan også bare bruge en dejskraber til at “splatte” dadlerne ud og blande massen sammen til en tyk karamel.

Fordel dadelkaramellen ud over den afkølede bund. Sæt på køl igen, til karamellen er kølet ned.

Chokoladetopping:

  • 100 g mørk chokolade
  • 1 spsk kokosolie
  • 1 nip flagesalt

Smelt det hele sammen i et vandbad. Hæld ud over den afkølede karamel.

Sæt hele Twix-baren på køl. Inden servering skæres den ud i passende stænger.

Hjemmelavet Twix


Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Det koster selvfølgelig ikke dig noget at klikke på links’ene. Indtægterne hjælper til at finansiere den tid og de ressourcer, jeg bruger på bloggen her. Læs om annoncering på Fru Kofoeds Køkken her.

0 comments on “Hjemmelavet Twix med mandelbund og dadelkaramelTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: