Hjemmelavet tomatsovs

Hjemmelavet tomatsovs på 10 minutter

Hjemmelavet tomatsovs


Jeg kan huske en tosset samtale, jeg engang havde med 2 af mine søskende. Min ældste bror, John (som også er gæsteblogger her på bloggen) erklærede, at han aldrig brugte tomater på dåse. Det var hans liv for kort til, så han brugte altid friske cherrytomater i sin madlavning. Min fornuftige søster, Hanne, og jeg svarede chokeret, at det da var noget frådseri og noget pjat. Dåsetomater var både billige og gode, og dem kunne man sandelig sagtens bruge i sin kødsovs. Og så var eftermiddagens debatemne sikret!

Som med så mange samtaler, jeg har med mine søskende, var intet af det, der blev sagt særligt seriøst – jeg tror ikke engang, at det passer, det med John og cherrytomaterne! Jeg har i hvert fald tit set ham bruge dåsetomater 😉 Jeg er med garanti også den eneste af os, der overhovedet kan huske samtalen, fordi jeg har en fuldstændig vanvittig hukommelse og en hjerne, der lagrer stort set alt, hvad jeg hører. Til gengæld har jeg stadig problemer med at huske de små tabeller, vi lærte i skolen. Thank you, brain…

Nå, hvor kom jeg fra…? Jo altså, det var det med de dér tomater. Og det med, hvad man vænner sig til at have af standarder i sin madlavning. For nogle er det luksus at bruge friske tomater i stedet for dem på dåse. For andre er det luksus, at man overhovedet starter med “grundingrediensen” dåsetomater, når man skal lave tomatsovs – man er måske mere vant til at bruge Dolmio eller andre færdiglavede produkter, når der skal laves bolognese. Andre igen synes, det er for vildt stræberagtigt, at man overhovedet gider blande kød og Dolmio sammen, når man bare kan gå ned til pizzamanden og hente mad eller spise et stykke rugbrød.

Hjemmelavet tomatsovs

Uanset hvilken standard, du har i dit køkken, så tror jeg, at denne her tomatsovs vil falde i din smag. Den er supernem at lave, har masser af smag, kraft og vitaminer. Det tager virkelig kun 10 minutter, inklusiv at finde ingredienserne frem fra skabene og vaske blenderen op. Du kan lave en stor portion og opbevare i køleskabet – så er den lige klar til at hælde i gryden/bradepanden/panden, når du skal lave mad i løbet af ugen. Skal det være rigtig luksus, kan du bruge en stor bakke cherrytomater i stedet for dåsetomater.

Grøntsagerne kan du fint skifte ud i, alt efter hvad du har i grøntsagsskuffen. Fennikel smager fantastisk, og har du friske krydderurter, ryger de også bare i blenderen. En lille gulerod eller persillerod kan også give noget rigtig dejligt til smagen.

Hjemmelavet tomatsovs

Hjemmelavet tomatsovs


Hjemmelavet tomatsovs på 10 minutter

 • 2 dåser hakket/flået tomat
 • 2 skalotteløg (eller 1 alm løg/rødløg)
 • 2 fed hvidløg
 • 1 stængel bladselleri
 • 1/4 rød peber
 • 1 spsk oregano
 • ½ spsk timian
 • 1 spsk kokossukker
 • Salt, peber

Klargør grøntsagerne. Kom hele herligheden i en foodprocessor/blender, og kør til en jævn konsistens.

Opbevar på glas i køleskabet, indtil tomatsovsen skal bruges.

Hjemmelavet tomatsovs kan fx bruges i kødsovs, sammenkogte retter, lasagne og andre ovnretter. Du kan med fordel spæde op med bouillon for at få mere umamismag i retten. Rund af med et skvæt fløde, og englene vil synge om kap!

5 comments on “Hjemmelavet tomatsovs på 10 minutterTilføj din

 1. Hej søde dig,
  Må jeg spørge, hvor dine smukke glas er fra? Sådan nogle kunne jeg godt tænke mig! 🙂
  Tak for en dejlig og inspirerende blog.

  KH Caroline

  1. Hej Caroline
   Tak for din dejlige kommentar 🙂 Mine Weck-glas (som jeg også selv er helt tosset med!) har jeg faktisk fået i forbindelse med, at jeg har købt færdigmad fra mærket “Wooden Spoon”. De leverer i nogle meget smukke glas 🙂 Men jeg har også set dem i køkkentøjsbutikken Skjalm P – og forskellige steder på nettet.
   Kh Louise

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: