Hjemmelavet pizza

Hjemmelavet pizza på fuldkornskamut og hvid hvede

Hjemmelavet pizzaNår gemalen pludselig bliver syg og ligger hensygnende og elendig på sofaen fredag aften, er der ikke andet at gøre end at hive det tunge skyts frem og servere hjemmelavet pizza til aftensmad. Det blev til 2 varianter: Capricciosa, som er Andreas’ favorit – helt plain med tomat, ost, skinke og champignon – og så en pizza med hakket oksekød, som er min favorit. Jeg twistede den med lidt semi-dried tomater og noget mascarpone, som jeg havde liggende i køleskabet – absolut ikke dårlige tilføjelser!

Pizzadejen lavede jeg med fuldkornskamutmel og hvid hvede. Ofte slummer’ jeg den og bruger Nettos færdiglavede pizzadej, men i dag havde jeg tid til at hygge mig lidt mere med maden, så jeg lavede pizzadejen selv. Udover at være sundere og have et lavere GI end en pizzadej på rent hvedemel, var det også den letteste pizzadej, jeg nogensinde har arbejdet med, og den blev supersprød og lækker i ovnen.

Jeg bager mine pizzaer på en bagesten, men man kan også klare den med en almindelig bagelade. Det vigtige er, at man lader ovnen blive dundrende gennemvarm og også lader sin bagesten eller bageplade varme op i ovnen imens.

Hjemmelavet pizza
Dejlige ingredienser til hjemmelavet pizza

Dej til 2 store pizzaer:

  • 200 g fuldkornskamutmel
  • 50 g hvid hvede
  • 150 g almindeligt hvedemel
  • Knapt 3 dl lunkent vand
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk honning

Rør gæren ud i vandet, tilsæt de andre ingredienser, og ælt i 5-10 minutter. Jeg foretrækker at bruge min Kenwood-røremaskine, men man kan også ælte i hånden. Herefter skal dejen hæve en time.

Pizzasovs:

  • 1 brik hakket tomat
  • 1 bundt frisk basilikum med stilk, blade og det hele (brug tørret basilikum, hvis du ikke har frisk)
  • ½ lille rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk friskhakket chili, rød eller grøn
  • Krydderier: paprika, salt og peber – og masser af tørret oregano og timian
  • 1 tsk kalvefond
  • 1 tsk olivenolie

Man kan selvfølgelig bare bruge den til 4 kr. nede fra Netto – men når det nu er så nemt at lave sin egen pizzasovs, kan man jo ligeså godt gøre det.  Det hele skal bare i en blender/foodprocessor og blendes. Så enkelt er det. I den enkle version bruger jeg bare hakket tomat og tørrede krydderier – men lidt løg, hvidløg, chili, kalvefond og olivenolie er enormt lækre, i luksusversionen, hvor man også bruger frisk basilikum. Pizzasovsen bliver kun bedre, hvis den får lov til at stå og trække en times tid, inden den skal bruges.

Hjemmelavet pizza

Hjemmelavet pizza med tomat, skinke ost og champignon

(også kendt som Capricciosa – eller nr. 4 på ethvert respektabelt pizzaria!)

  • ½ portion pizzadej
  • ½ portion tomatsovs
  • 1 pakke frisk mozarella i skiver + lidt revet mozarella
  • 1 pakke god skinke
  • Ca. 8 små champignoner i tynde skiver

Rul pizzadejen ud, fordel først ost, så skinke og til sidst champignoner udover. Bag ved 250 grader  – i min lidt sløve ovn skulle den have 15-20 minutter. Andre ovne vil måske kunne klare det hurtigere.

Hjemmelavet pizza

Hjemmelavet pizza med hakket oksekød, semi-dried tomater og mascarpone

  • ½ portion pizzadej
  • ½ portion tomatsovs
  • 1 pakke hakket oksekød
  • 2 fed hvidløg
  • Krydderier: oregano, basilikum, timian, paprika, salt og peber
  • 100 g revet mozarella
  • 50-100 g mascarpone
  • 50 g semi-dried tomater

Steg oksekødet med hvidløg og krydderier. Rul pizzadejen ud, og fordel først tomatsovs og så mozarella udover. Placér små skefulde mascarpone på strategisk udvalgte punkter, og fordel så kødet udover pizzaen. Strø til sidst tomaterne udover, og bag pizzaen på 250 grader i 15-20 minutter, eller indtil bunden er sprød.

Man kan servere sine pizzaer med en lille grøn salat – eller man kan stille gulerodsstave og dip frem og lade det gøre det ud for grøntsagsrationen.

Hjemmelavet pizza

0 kommentarer til “Hjemmelavet pizza på fuldkornskamut og hvid hvedeTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *