Hjemmelavet nutella på hasselnøddesmulder

Hjemmelavet nutella på hasselnøddesmulder

Hjemmelavet nutella på hasselnøddesmulder

Som lovet i går kommer her en måde at få brugt det overskydende nøddesmulder fra hasselnøddemælk på: hjemmelavet nutella. Mmm, findes der noget bedre end at vælte en god gang nutella udover et stort stykke lyst, luftigt franskbr… nåh nej, et dejligt stykke groft rugbrød eller knækbrød, mener jeg selvfølgelig! Det er vel stadig januar 😉

Opskriften her på hjemmelavet nutella er supernem og giver et glimrende resultat, som er ganske tilforladeligt (i begrænsede mængder), hvis man spiser lidt LCHF-agtigt. Masser af fedt fra nødder, fløde og kokosolie og kun ganske lidt sukker fra honning og mørk chokolade. Det samlede glykæmiske indeks lander på noget meget lavt og dermed meget blodsukkervenligt.

I de fleste opskrifter på hjemmelavet nutella bruger man tørre – måske endda ristede – hasselnødder. Man skal være opmærksom på, at man i opskriften her bruger udblødte, blendede nødder. Den primære væde er ganske vist siet fra til hasselnøddemælk, men der er stadig meget fugt i nøddesmulderet. Nutellaen bliver derfor ganske flydende. Jeg havde egentlig først besluttet mig for bare at acceptere det, men så slog det mig pludselig: Chiafrø! De er supersunde, og så får de ting til at gelere og sætte sig rigtig fint. Så jeg smed en spiseskefuld af dem ned til nutellaen, gav den en tur med stavblenderen, og så i køleskabet og trække. Det gav en rigtig fin og glat konsistens til en ellers lidt grynet og tynd nutella.

Jeg kunne godt have tænkt mig en mere intens chokoladesmag og en endnu glattere konsistens i min hjemmelavede nutella. Man kan nemlig stadig fornemme nøddesmulderet, ligesom cremen også smager mere af nødder end af chokolade. Det gør måske heller ikke så meget, men jeg tror, at jeg en anden gang vil:

1: starte med at riste nøddesmulderet i ovnen på 150 grader varmluft i ca. ½ time.

2: måske halvere mængden af fløde og i hvert fald give den et nøk mere chokolade (ca. halvanden gang så meget).

3: bruge smør i stedet for kokosolie – jeg ved ikke, hvad det var for en sundhedsapostel, som pludselig hviskede mig i øret, men det var lidt noget pjat. Smørret ville lige give den lækre salte, fyldige smag, som jeg savner, og øge den glatte konsistens, tror jeg.

Men den hjemmelavede nutella fungerer nu også ganske fint for mig, som den er her. Og så er der noget enormt tilfredsstillende ved at have udnyttet sine råvarer til det yderste! Nu får du opskriften, som jeg landede på – så kan du selv brodere videre på den, evt. med hjælp fra ovenstående idéer.

Hjemmelavet nutella på hasselnøddesmulder

  • Smulder fra 1 portion hasselnøddemælk (ca. 150 g)
  • 80 g mørk chokolade (70%)
  • 1 dl piskefløde
  • 1 spsk kokosolie (eller smør)
  • 1 spsk Chiafrø
  • 1 nip salt
  • ca. 2 tsk honning
  • 1 tsk kakaopulver

Hak chokoladen, og smelt den i et vandbad med fløde og kokosolie (eller smør). Hæld over hasselnøddesmulderet, tilsæt salt og honning, og rør godt sammen.

Tilsæt Chiafrø og kakaopulver, sæt stavblenderen på, og blend til en glat masse. Hæld den færdige nutella på et glas, og sæt den i køleskabet, hvor den skal trække mindst 1 time før brug.

Jeg vil umiddelbart ikke tro, at holdbarheden er superlang på en hjemmelavet nutella som denne. Måske en lille uge? Men helt ærligt – så må man jo bare tage det som en mand og æde noget mere nutella, ikke? 🙂

Hjemmelavet nutella på hasselnøddesmulder

0 kommentarer til “Hjemmelavet nutella på hasselnøddesmulderTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *