Hjemmelavet daim

Hjemmelavet daim (sukkerreduceret)

Hjemmelavet daim


Hvornår har du sidst fået en Daim? Daim er, efter min mening, en af de mere undervurderede chokoladebarer. Ved siden af Snickers, Twix, Mars og andre af slikhyldens fristelser, virker Daim altid sådan lidt… jeg ved ikke… kedelig…?  Er det bare mig?

Indpakningen er sådan lidt 90’er-agtig med den røde farve og de blå bogstaver. Og hård karamel dyppet i lys chokolade virker så uopfindsomt sammenlignet med peanuts, kiks, blød karamel, fransk nougat og hvad de ellers finder på at proppe i chokoladebarer.

Måske er Daim også lidt forbundet med voksenslik for mig, fordi det var det, mine forældre altid spiste.

Men det sjove er, at når jeg engang imellem smager på en Daim, er jeg altid helt solgt. I al sin enkelhed er hård karamel og chokolade jo helt genialt. For slet ikke at tale om mulighederne for at drysse hakket Daim over is og andre gode sager… Yum!

Hjemmelavet daim

Jeg har lavet en version af hjemmelavet Daim, hvor der er sparet en del på sukkeret. Jeg har genbrugt min opskrift på karamelkrokant med Fibersirup Gold og dyppet den i mørk chokolade. Hvis du vil tættere på den originale Daim, kan du selvfølgelig bruge lys chokolade i stedet for mørk.

Resultatet var i hvert fald en lækker udgave af Daim, som tilfredsstiller den søde tand uden at vække mit indre sukkermonster.

Jeg lærte en interessant ting om at lave karamel med Fibersirup. Da jeg sidst lavede karamelkrokanten, lod jeg den simre i 15 minutter og have måske lige i underkanten af ½ dl fløde. Denne gang have jeg lige i overkanten af ½ dl, og jeg lod det kun simre i 10-12 minutter. De små forskelle spiller ind, når man arbejder med karamel, og min karamel blev lige til den bløde side. Det var egentlig meget lækkert at bide ned i hård, knasende karamel, som så blev blød og sej, når man tyggede på den. Men for den rigtige Daim-oplevelse, skulle jeg nok have været mere nøjagtig med at følge min egen opskrift.

Live and learn!

Her får du i hvert fald opskriften på hjemmelavet Daim. Rigtig god weekend!

Hjemmelavet daim


Hjemmelavet daim (sukkerreduceret)

  • 3/4 dl Fibersirup Gold (affiliate link)
  • ½ dl fløde
  • 1 nip allehånde (kan udelades, men fremhæver karamelsmagen dejligt)
  • 1 nip salt
  • 200 g chokolade (jeg brugte 70%)

Kom alle ingredienserne undtagen chokolade i en lille kasserolle, bring i kog, og lad simre ca. 15 minutter. Hold godt øje, og rør i det undervejs. Når den begynder at samle sig og blive meget fast i det, er det bare med at få gryden af varmen. Karamelkogning kræver opmærksomhed, så bliv ved komfuret eller lige i nærheden.

Bred karamelmassen ud på et stykke bagepapir – den er nok lidt sej i det, så du skal ikke forvente et tyndt lag – bare så godt, du kan. Lad det køle af. Det tager ca. ½ time i køleskabet.

Smelt chokoladen, og overtræk din karamelstang med den – og vupti: der er hjemmelavet Daim!

Hjemmelavet daim

Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Det koster selvfølgelig ikke dig noget at klikke på links’ene. Indtægterne hjælper til at finansiere den tid og de ressourcer, jeg bruger på bloggen her. Læs om annoncering på Fru Kofoeds Køkken her.

0 kommentarer til “Hjemmelavet daim (sukkerreduceret)Tilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *