Jeg har længe gået og haft lyst til at lege med kakaosmør og hjemmelavet chokolade. Forleden var jeg så i Fields, hvor jeg kom forbi helsekosten – og der stod en bøtte kakaosmør og kaldte på mig! Så var jeg jo nødt til at gå hjem og gøre alvor af de gode intentioner.
Vi er meget glade for chokolade herhjemme! Helst af den gode, mørke slags med 70-80 % kakao. Det er den søde luksus, vi gerne tillader os selv dagligt (i små mængder) på lchf, og det har jeg det helt fint med. Med hjemmelavet chokolade har man dog mulighed for lige at blive den sidste lille smule sukker kvit, som gemmer sig i almindelig købechokolade. Samtidig kan man skrue lidt op for fedtindholdet med et skvæt god kokosolie. Og man kan lege alt det, man vil, med smagen!
Jeg har brugt honning som sødemiddel, men du kan også bruge rismaltsirup, agavesirup eller en anden form for flydende sødemiddel, som tåler opvarmning.
Jeg har lavet 2 meget enkle varianter af hjemmelavet chokolade – en med kaffe og en med lakrids. De er begge blevet meget vellykkede, og jeg skal helt sikkert lege videre med konceptet. Jeg drømmer om en variant med mandler og hasselnødder og en med kokos – måske i en lidt Bounty-agtig form. Jeg skal også have fundet min pebermynteolie frem fra skabet og lave en portion med den – Andreas elsker nemlig mintchokolade!
Hvad er din favoritchokoladesmag?

Hjemmelavet chokolade med kaffe eller lakrids
- 1 dl kakaosmør
- 4 spsk kakaopulver (evt. Raw kakaopulver, hvis det skal være rigtig godt – jeg brugte bare det billige fra Netto)
- 1-2 spsk honning, rismaltsirup, agavesirup el.lign.
- 1 tsk vaniljepulver
- Enten 1 lille tsk pulverkaffe eller 1 lille tsk lakrids, gerne Bülow
- Evt. det lillestebitteste nip flagesalt
Skrab kakaosmørret ud af bøtten, og mål ca. 1 dl op. Det er lidt hårdt og grynet, så læg lidt kræfter i.
Smelt kakaosmørret over et vandbad.

Når det er helt smeltet, røres kakaopulver, honning, vaniljepulver og din foretrukne smagsgiver i. Tilsæt evt. også et lillebitte nip flagesalt, hvis du er til salt i din chokolade. Rør godt igennem, til der ikke er flere klumper, og hæld enten chokolademassen i små chokoladeforme eller i en lille firkantet form, så du får en blok chokolade, du kan brække af.
Kom chokoladen i fryseren 1 times tid eller 2 og lad den stivne. Så er der sund og god hjemmelavet chokolade til dig!

Indlægget indeholder affiliate-links.
Der skulle vel ikke være noget galt i at bruge Perfect Sød som sødemiddel?
Problemet for mig er at honning, agavesirup osv. indeholder fructose som giver blodsukkerstigning helt som alm. sukker. 🙂
Hej Sune
Nej, flydende SØD burde fungere fint! Bare det ikke bliver opvarmet for meget i den varme chokolade. 🙂
Man skal jo også bare have det op på 46 grader for at temperere det, så det skulle ikke være et problem 🙂
Min chokolade smelter fluks jeg har den i hånden. Prøver at temperere den. Hvad gør jeg mon galt ?
Hej Maj
Jeg har gået og grublet lidt over, hvad der kan være problemet. Altså – hjemmelavet chokolade smelter hurtigere end almindelig købechokolade. Der er ikke alt det sjov i, som gør, at en almindelig købechokolade kan holde formen så længe. Men den skulle jo gerne være til at spise i nogenlunde fast form. Det var min i hvert fald. Måske har du for lidt tørstof i i fht. fedtstof? Måske har chokolademassen fået for høj temperatur? Det er svært at vide, for jeg har ikke set din chokolademasse. Jeg håber, du kan få det til at fungere! 🙂
Vh Louise