hjemmelavede p-tærter

Hjemmelavede p-tærter

hjemmelavede p-tærter


Jeg elsker p-tærter og har længe haft lyst til at lave en sukkerfri version. De her hjemmelavede p-tærter lavede jeg for et par dage siden, inspireret af den fragilité-bund, jeg lavede for nylig. Bunden er lavet med Fibersirup Clear og er en dejlig blanding af sprød og chewy. Med masser af salte peanuts indeni og mørk chokolade udenpå har vi en virkelig lækker lille sag, som er perfekt til fredagshygge!

Jeg ville virkelig ønske, jeg havde tid til at lave en portion mere lige nu. Men i stedet står den på køkkennedrivning og klargøring af ny lejlighed. Tusind tak for alle jeres gode råd og input her på bloggen, på facebook i mails og andre steder. De er allesammen røget lige direkte i idébanken. Jeg glæder mig til at vise jer billeder løbende ovre på Instagram af, hvordan projektet skrider frem.

Ha’ en rigtig skøn weekend – og vær sød lige at spise en ekstra p-tærte for mig, når nu jeg ikke selv får tid! 🙂hjemmelavede p-tærter

hjemmelavede p-tærter


Hjemmelavede p-tærter

 • 2 æggehvider
 • 3/4 dl Fibersirup Clear
 • 100 g mandelmel
 • 1 dl salte peanuts
 • Ca. 100 g mørk chokolade

Pisk æggehvider med fibersirup clear til en luftig og let stiv masse.

Rør mandelmel og herefter peanuts i.

Bred massen ud på en bageplade beklædt med bagepapir i et relativt tykt lag.

Bag ved 120 grader (ikke varmluft!) i ca. 1 time og et kvarter. Tag bunden ud af ovnen, og lad den køle af på en rist.

Stik eller skær ud i passende stykker, og dyp i smeltet mørk chokolade.

Hvis bunden smuldrer lidt for dig, og du ender med en masse små stykker, så fortvivl ikke. Smelt noget mere chokolade, og bland de små stykker. Sæt på køl, og skær ud i passende stykker, når chokoladen er stivnet.

 

8 comments on “Hjemmelavede p-tærterTilføj din

 1. Jamen det er jo blasfemi! En p-tærte uden fransk nougat? Det kan man altså ikke.

  Men hvis nu der skulle blive en enkelt tilovers, ville jeg da gerne hapse den. For p-tærte eller ej – de ser ret lækre ud.

  1. Emilie, jeg elsker også fransk nougat, og det her er det tætteste, jeg indtil videre er kommet på et sukkerfrit alternativ – og de er vildt gode 😉

 2. Uhh, de ser sør’me lækre ud – de skal prøves! Jeg vil dog stadig ønske, at du skrev Fiber Sirup mængden i gram og ikke dl 😉

  1. Uh, det er jeg ikke sikker på, at jeg kan huske! Mærkeligt, at jeg ikke har skrevet det… Måske en 15-20 stykker? 🙂

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: