Da jeg for et stykke tid siden købte en halv gris, fulgte der et stykke svær uden andet med, som bare har ligget i fryseren.
Det skulle da være løgn, så jeg tænkte at jeg måtte lave mine egne flæskesvær og dokumentere det.
Det er virkelig nemt at lave dine egne hjemmelavede flæskesvær, så nup noget svær hos din lokale slagter, eller skær den fra næste gang du laver koteletter.
Ingredienser til hjemmelavede flæskesvær
Svinesvær
Salt
Fremgangsmåde
- Skær sværen i ca. 1 cm brede skiver.
- Skær hver skive så mange ca. 4-5 cm lange stykker som der kan blive ud af hver skive.
- Kog stykkerne i saltet vand i 20 minutter.
- Tænd ovnen på 225° C.
- Dræn vandet og dup stykkerne tørre med køkkenrulle.
- Placér på en bageplade og drys dem med fint salt.
- Sæt i ovnen. Efter 20 minutter tag bagepladen ud og dræn fedtet.
- Tjek om de er færdige, hvis vend alle stykkerne om på den anden side og sæt tilbage i ovnen.
- Tjek en gang imellem om de er færdige. De skal knase uden at være hårde.
- Når de er færdige så lad dem dræne på et stykke køkkenrulle.
- Drys dem med fint salt.
- Så let er det at lave hjemmelavede flæskesvær. Jeg håber det smager dig.
Latest posts by Sune Trudslev (see all)
- Hjemmelavet sukkerfri lemon curd - august 31, 2014
- Hjemmelavede flæskesvær - august 29, 2014
1 comment on “Hjemmelavede flæskesvær”Tilføj din