Hindbærgranola

Hindbærgranola

Hindbærgranola


Savner du lidt knas på din morgengreenie, den græske yoghurt, chiagrøden – eller hvad du nu spiser til morgenmad? Så er denne her hindbærgranola et virkelig godt bud. Den er sød, knasende, fyldig – og har det skønneste syrligt-søde pift af friske hindbær, som bliver ekstra trukket frem af et lille strejf lakrids. Total ny yndlingsting i køkkenet!

Når jeg siger hindbærgranola, så mener jeg virkelig det med hindbærrene seriøst! Ikke noget med at lave en almindelig granola og så spiffe den lidt op med en skefuld frysetørret hindbær. Næ nej, sådan leger vi ikke! Vi taler en granola, der er sovset ind i friske (eller i hvert fald frosne) hindbær – som virkelig får lov til at smage igennem.

Hindbærgranola

Hvis du har prøvet at lave banangranolaen, kender du måske konceptet med at blende kerner, nødder osv. med frugt. Har har jeg erstattet en del af bananmassen med frosne hindbær, og det fungerer bare overraskende godt. Som ekstra bonus er hindbær lidt mere lchf-venlige end bananer, og det er jo kun dejligt.

Jeg var helt oppe at køre, da jeg bredte en ultrapink granola-masse ud på bagepapiret og troede, at jeg ville få den mest girly-girly lyserøde prinsessemüsli ever! Men ak, den blev altså helt almindelig gyldenbrun i ovnen. Ikke at det ikke ser lækkert nok ud – men nu havde jeg jo lige sat næsen op efter en lyserød granola 😉 Jeg vendte lidt hakkede tørrede tranebær i for i det mindste at få lidt rødligt med. Desværre fik jeg ikke taget billeder af granolaen, da den var lyserød – men så har du da det syn at glæde dig til, hvis du kaster dig ud i at prøve opskriften! Heldigvis kan man jo altid servere granolaen med friske (eller frosne) hindbær og dermed få den fine farve med også.

Hindbærgranola

Der er havregryn i min opskrift. Ikke specielt striks lchf – men det giver bare en konsistens og smag, der er tusind gange bedre, end hvis det kun var kerner og nødder. Og når det trods alt er så lidt, der er tale om i den store sammenhæng, tror jeg, at det er ok for mig. Du kan selvfølgelig sagtens udelade dem, som jeg også selv gjorde, da jeg i sin tid lavede banangranolaen – men det bliver klart bedre med havregryn.

Jeg spiser en dobbelt portion morgenmad i dag: jeg skal samle kræfter til, at både mine rytmikhold og mine 2 børnekor kommer tilbage fra ferie her i eftermiddag og rammer mig med 120 km/t. Efter 2 måneders pause er jeg næsten ikke engang sikker på, at jeg kan huske, hvad vi laver – så kryds fingre for, at min hukommelse sætter ind igen et sted omkring kl. 13! Ej, i virkeligheden glæder jeg mig helt vildt til at se dem igen 🙂 Men vi kan også være rimelig sikre på, at jeg ligger total udsplattet og uduelig hjemme på sofaen engang omkring kl. 19.30… og gnasker hindbærgranola… direkte af glasset… til aftensmad… med cola til 😉

Hindbærgranola


Hindbærgranola

 • 3 dl frosne hindbær
 • 1 banan (frossen)
 • 1 dl mandler
 • 1 dl valnødder
 • 1 dl havregryn (evt. glutenfri)
 • ½ dl groft kokosmel
 • 2 spsk hørfrø
 • 1 spsk hampefrø
 • 2 spsk kokosolie
 • 1 spsk honning (erstat evt. med Fibersirup Gold)
 • 1 tsk vaniljepulver
 • 1 tsk lakridspulver
 • 1 nip salt
 • ½ dl solsikkekerner
 • ½ dl græskarkerner

Kom alle ingredienser undtagen solsikkekerner og græskarkerner i en foodprocessor, og blend det godt sammen. Tilsæt kernerne, og blend kort igen.

Bred den lyserøde granolamasse ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og del den i små “klumper”. Bag ved 160 grader i 1 time.

Lad din hindbærgranola køle helt ned, inden du hælder den på et tætsluttende glas og opbevarer den et mørkt, køligt sted.

Du kan evt. tilsætte lidt tørrede tranebær, hvis du har lyst til lidt mere sødme og farve – men det er ikke strengt nødvendigt.

Servér fx hindbærgranola på græsk yoghurt, en greenie, chiagrød, skyr (hvis du er til den slags) eller med (nødde-)mælk på.


Og nå ja – så slutter vi lige med et billede af den evige udfordring ved at være katteejer og madblogger! Fie måtte selvfølgelig lige møffe sig ind og spolere fotoseancen fuldstændig! Tossede dyr 😉

Hindbærgranola


Grej: (affiliatelinks)

Braun foodprocessor (OBS: Min er model 3210, som er udgået. Denne er model 3010, som ligner).

Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Det koster selvfølgelig ikke dig noget at klikke på links’ene. Indtægterne hjælper til at finansiere den tid og de ressourcer, jeg bruger på bloggen her. Læs om annoncering på Fru Kofoeds Køkken her.

0 comments on “HindbærgranolaTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: