Hasselnøddemælk

Hasselnøddemælk

HasselnøddemælkKan du godt lide mandelmælk? Så skulle du tage og prøve hasselnøddemælk! Det laves på nøjagtig samme måde som mandelmælk (se min nemme opskrift på mandelmælk ) og kan anvendes til de samme ting – fx den helt oplagte mulighed at hælde det i kaffen. Det har en noget mere markant og fremtrædende smag end mandelmælk, som kan give alt fra kaffe til grød et dejligt pift. Jeg pønser også på at lave en is på hasselnøddemælk – det må kunne blive helt fantastisk. Det kommer der måske en opskrift på på et tidspunkt.

I første omgang koncentrerer vi os om hasselnøddemælken. Det kan være en rigtig god idé at udskifte sin almindelige komælk med nøddemælk, hvis man interesserer sig for at holde sit blodsukker stabilt. Jeg skal sige, at jeg rigtig godt kan lide et glas minimælk, og langt de fleste dage er det også det, der ryger i min kaffe. Men hvis man kigger på det med LCHF-øjne, så indeholder komælk en del mælkesukker, som ikke er helt optimalt, hvis man prøver at holde kulhydraterne nede i sin kost. Her et nøddemælk et godt alternativ, som også tilfører noget sundt fedt og andre gode næringsstoffer. Og så smager det altså rigtig dejligt!

Nem opskrift på hasselnøddemælk:

2 dl hasselnødder
4 dl vand + ekstra til udblødning
1 nip salt

Udblød hasselnødderne i rigeligt vand i ca. 8 timer, gerne natten over.

Hæld vandet fra, og kom de udblødte hasselnødder op i en blender, foodprocessor el.lign. Blend godt og grundigt, til nødderne er helt moset ud i vandet. Herefter kan jeg godt lide lige at give den en tur med stavblenderen (ja altså, du skal selvfølgelig ikke stikke stavblenderen ned i din blender, men måske lige hælde nøddemælken over i en anden beholder først!) I hvert fald skal nødderne være blendet så godt ud i vandet som overhovedet muligt.

Så er det ellers bare at si “pulpen” fra, tilsætte et nip salt, og så har du færdig hasselnøddemælk. Nogle opskrifter foreskriver, at man skal bruge et ostelærred, viskestykke el.lign. til siningen. Jeg synes, at det er både besværligt og unødvendigt. En finmasket si fungerer fint – og den smule nøddesmulder, der ryger med igennem, giver kun en rar konsistens til hasselnøddemælken efter min mening.

Hasselnøddemælken holder sig i køleskabet i 3-4 dage. Husk at ryste inden brug.

Den “pulp”, som du sier fra, skal du ikke smide ud. Gem den og brug den fx til grød, brød, kage – eller hæng på til i morgen og se mit forslag om at bruge den til hjemmelavet Nutella!

Hasselnøddemælk

3 comments on “HasselnøddemælkTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: