Harissavafler

Harissa-vafler

Harissavafler


De af jer, der følger mig på Instagram, har nok set mine harissa-vafler flashet et par gange eller 2 i den forgangne uge. Det startede faktisk med, at jeg så Jamie Oliver (som jeg selv følger) lægge et billede op med teksten “harissa-waffles”, og straks var jeg inspireret! Det lød simpelthen så lækkert. Jeg tjekkede engang hans opskrift – drønede bare direkte ud i køkkenet og lavede en portion lchf-venlige vafler med et ordentligt skud harissa.

Harissa er vistnok egentlig en form for pasta à la den karrypasta, man kan købe i mange supermarkeder. Jeg har dog købt den som en tør krydderiblanding på et marked engang, og min blanding indeholder primært spidskommen, koriander, hvidløg, paprika og chili. Jeg kender ikke blandingsforholdet, men jeg ville gætte på noget med masser af spidskommen og paprika, lidt mindre koriander og en anelse mindre chili og hvidløg. Jeg bruger harissa i opskrifter, hvor jeg ellers ville bruge paprika – men hvor jeg gerne vil have lidt ekstra “zing”.

Det gør sig især godt i de her vafler, der som bonus også har fået en fin rødlig farve. Den gule farve har de fra det kikærtemel, som brugte i kombination med pofiber. Hvis du vil have en striks lchf-version af opskriften, så drop kikærtemelet og brug 1 dl pofiber i alt. Kikærtemelet giver dog en god smag og en rar konsistens, og det tilfører også et skud protein til opskriften.

Hvis man så klapper vaflerne sammen om en portion kidneybønnespread, har man faktisk en god, vegetarisk sandwich. Jeg tør slet ikke tænke på, hvor lækkert det ville være, hvis man også havde et par falafler… Jeg proppede en kyllingefrikadelle i min vaffel-klapsammen sammen med kidneybønnespread, philadelphia og et par skiver gul squash – så det blev ikke specielt vegetarisk. Men det smagte skønt!

Andre ting, du kunne proppe i en harissa-vaffel-klapsammen kunne fx  være:

Harissavafler

Harissavafler


 

Harissa-vafler

  • 4 æg
  • 100 g hytteost 4 %
  • ½ dl piskefløde
  • 1 dl kikærtemel
  • ½ dl pofiber (lowcarb kartoffelfiber – kan købes i helsekosten eller via dette affiliatelink til Lchf-butikken: pofiber )
  • 1 spsk harissa
  • 1 tsk salt

Blend alle ingredienser med stavblenderen, og bag i et vaffeljern smurt med lidt kokosolie.

Opbevar vaflerne på køl i en pose med madpapir imellem, og brug dem fx som klapsammen for en frokostsandwich.


Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Det koster selvfølgelig ikke dig noget at klikke på links’ene. Jeg linker altid kun til produkter, som jeg selv kan stå inde for.

0 kommentarer til “Harissa-vaflerTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *