Hakkebøffer med mozarella

Hakkebøffer med mozarella

Hakkebøffer med mozarella


De her hakkebøffer gemmer på en hemmelighed. Bag det krydrede ydre gemmer sig et hjerte af lun, blød mozarella. Hvis du er rigtig heldig, er det lidt smeltet og løber ud, når du skærer gennem hakkebøffen.

Vi kender nok allesammen den leg, der hedder “hakket oksekød på 117 måder”. Man har købt 4 pakker hakket oksekød for 100 kr. Og hvad skal man så lige finde på udover kødsovs og hakkebøffer? Jeg har tænkt meget over det, og måske er der i virkeligheden grundlæggende ikke ret mange andre ting, man kan lave med hakket oksekød end kødsovs og hakkebøffer. Det hakkede kød skal jo enten samles til en “bøf” (oksedeller, grillspyd, kødboller, burger el.lign) eller findeles i en form for kødsovs (spaghetti og kødsovs, biryani, lasagne, millionbøf, tacosovs, chili con carne osv.).

Hakkebøffer med mozarella

Kunsten er at kunne variere mulighederne inden for de 2 kategorier – og her kan en hakkebøf altså hjemme hos os fx være en klassisk hakkebøf med sovs og kartofler, en krydret hakkebøf på grillen, en burger – eller en bøf, hvor jeg blander ost ind i kødet. Jeg elsker mine mexibøffer, som jeg gerne serverer med guacamole og salsa. De her hakkebøffer med mozarella er et forsøg på en italiensk-agtig fætter til mexibøfferne. Mens cheddar inviterer til krydderier som spidskommen og koriander, indbyder den milde mozarella til oregano, timian og masser af tomat. Servér fx med den dejlige broccolicouscous fra i går, og du har et lækkert og sundt måltid.

Hakkebøffer med mozarella


Hakkebøffer med mozarella

  • 400-450 g hakket oksekød
  • 4 små mozarellakugler
  • Krydderier: timian, oregano, salt og hvidløgspeber

Marinade:

  • 1/4 dl ketchup
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk tamari
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ tsk røget paprika
  • Hvidløgspeber

Bland det hakkede oksekød med krydderierne, og form det til 4 hakkebøffer. Put forsigtigt en kugle mozarella inden i hver, og luk kødet sammen igen.

Rør marinaden sammen, og pensl bøfferne gavmildt med den.

Steg enten på grillen eller på en stegepande i 8-10 minutter.

1 comment on “Hakkebøffer med mozarellaTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: