Gyldent grøntsagsbrød

Gyldent grøntsagsbrød

Gyldent grøntsagsbrød


Grøntsagsbrød med en smuk, gylden farve fra græskar og majs og en fast, lækker konsistens. Smager formidabelt med en skive ost – og jeg kan også i høj grad anbefale en rundtenom med oliventapenade! Lyder det ikke lækkert?

Jeg elsker at bage grøntsagsbrød. Det er sundt, lækkert, nemt, og så er det en genial måde at få tømt ud i grøntsagsskuffens rester. Når jeg handler en gang om ugen, plejer jeg altid at ordne grøntsagerne med det samme: gulerødder bliver skrællet, broccoli/blomål bliver blendet til groft “ris”, kål bliver snittet fint på mandolinjernet eller foodprocessoren; og alt bliver lagt i dertil egnede tupperware-bokse og stillet på køl. Det lyder måske lidt overambitiøst, men faktisk sparer det mig for sindssygt meget tid i køkkenet, og det hjælper til, at vi får spist mere grønt i hverdagen.

Gyldent grøntsagsbrød

Nå, men uanset hvor godt tingene holder sig i mine fine tupperware-grøntsagsbokse, så bliver broccolirisen alligevel lidt småkedelig at se på efter en uges tid. Og når der skal handles ind igen, vil jeg gerne have friske, indbydende grøntsager med. Det her gyldne grøntsagsbrød er lavet af alt godt fra køleskabets rester: de sidste broccoliris, resterne af det butternut squash, som jeg brugte til at lave græskarpasta af forleden; nogle majskerner, der havde gemt sig bagest i køleskabet; og så de forskellige smårester af ost, der også gemte sig rundt omkring.

Hele herligheden røg i den store, lækre foodprocessor, som jeg har været så heldig at få fra min far, som ikke brugte den mere (se link til grej længere nede). Der blev spiffet op med lidt krydderier og solsikkekerner – og resultatet blev et gyldent og lækkert brød, hvor broccolismagen er helt camoufleret, hvilket ellers er ret svært.

Du kan selv skifte ud i grøntsagerne, alt efter hvad du har. Men gå efter at inkludere enten lidt græskar, gulerødder eller sweet potato, hvis du vil have den gyldne farve, faste konsistens og søde smag i brødet. Det er ikke specielt lchf med rodfrugter og majs – men det smager virkelig godt, og overordnet set er det stadig er ret sundt brød, set med mine øjne i hvert fald. God fornøjelse!

Gyldent grøntsagsbrød


Gyldent grøntsagsbrød

 • 600 g groft grønt (jeg brugte broccoli, spidskål og en rest græskar)
 • 1/4 rød peber
 • 1 dl majs
 • 200 g revet ost (jeg brugte emmentaler, cheddar og mozarella)
 • 3 æg
 • ½ dl pofiber
 • 1/4 dl gul HUSK
 • 1 tsk salt
 • ½ tsk bagepulver
 • ½ tsk sød paprika
 • 1 drys løgpulver (kan udelades)
 • Et nip cayennepeber
 • Ca. ½ dl solsikkekerner + ekstra til pynt

Kom alle grøntsagerne undtagen majs i en kraftig foodprocessor, og blend. Tilsæt alle de andre ingredienser undtagen solsikkekerner, og blend til en blød og glat masse. Tilsæt solsikkekerner, og blend lidt mere – de må ikke gå for meget i stykker.

Bred massen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med solsikkekerner, og bag på 200 grader varmluft i 25 minutter.

Efter nedkøling kan dit grøntsagsbrød skæres i passende skiver og opbevares på køl eller frys med madpapir mellem skiverne. Lun evt. skiverne på en brødrister inden spisning.

Grej:

Braun foodprocessor (OBS: Min er model 3210, som er udgået. Denne er model 3010, som ligner til forveksling).

Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Det koster selvfølgelig ikke dig noget at klikke på links’ene. Jeg linker altid kun til produkter, som jeg selv kan stå inde for.

7 comments on “Gyldent grøntsagsbrødTilføj din

  1. Hej Sofie
   Hmm, både ja og nej… Jeg har bagt en del forskellige grøntsagsfladbrød bare med ekstra HUSK og ingen pofiber. De bliver helt ok – men du får ikke det faste og lækre brød, som denne opskrift lover. Du kan til gengæld få pofiber i mange større supermarkeder, så måske er det ikke helt uoverskueligt at få fingrene i 🙂
   Held og lykke!
   Vh Louise

 1. Hej og tak for nogle gode opskrifter. ? Du skriver, at du hakker grøntsager og lægger dem i Tupperware-beholdere. Men hvilke beholdere er det, du bruger? Fridgesmart?

  Venlig hilsen Heidi

  1. Hej Heidi. Tak for din søde kommentar 🙂 Det er lige præcis Fridgesmart, jeg bruger. De fungerer supergodt.
   Vh Louise

    1. Tænker du, om anvisningen passer, selvom grøntsagerne er hakket? Det plejer den at gøre for mig. Det er til gengæld ret væsentligt, at man opbevarer boksene på grøntsagsskuffens plads i køleskabet, fandt jeg ud af. Ellers fryser tingene let til is eller bliver kedelige.

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: