Gylden suppe

Gylden suppe med laks og mango og persillefløde

Gylden suppe


Denne her lækre og festlige forret var på bordet herhjemme nytårsaften. Den “gyldne” suppe er lavet på sweet potatoes og har den dejligste, milde smag og bløde konsistens. Kombineret med laks og mango og et dryp af dejlig fløde med bredbladet persille har man virkelig en lækker ret, som både ser rigtig flot ud ved servering, og som er rigtig nem at lave. Der er en del processer involveret, men der er ikke noget, der er svært eller kræver særligt håndelag.

Vi kan takke vores ven og nytårsgæst, Torben, for, at der kom billeder til at illustrere opskriften. Han stod nemlig troligt ude i køkkenet nytårsaften som madblogger-indpisker og tjekkede, at jeg tog billeder af al maden. Sådan én burde jeg jo have stående hver dag! Især på aftener, hvor man har huset fuld af gæster og er dopet på prednisolon, antibiotika og 2-3 glas vin 😉 Set i bakspejlet er jeg faktisk helt imponeret over, at jeg overhovedet ramte suppeskålene!

Gylden suppe


 

Gylden suppe med laks og mango

(4 pers. – forret, eller 2 pers. – hovedret)

Gylden suppe:

  • 500 g sweet potatoes
  • 2 løg ((ca. 100 g)
  • ¾ liter hønsebouillon
  • 1 dl fløde
  • Smør
  • Limesaft
  • Salt og peber

Lakse-mango-top:

  • Ca. 1 mango
  • 1 pakke (170g) filet royale laks
  • Limesaft
  • Bredbladet persille
  • Peber

Persillefløde

  • 1½ dl fløde
  • 1 ordentlig håndfuld bredbladet persille

Start med at lave fløden: blend fløde med bredbladet persille, og lad det stå og trække i køleskabet i min. ½ time, gerne længere. Persillen sies fra lige inden brug.

Suppen: skræl sweet potatoes, og skær dem i grove tern. Pil også løg, og skær i tern.

Varm en tykbundet gryde op, og smelt en god klat smør (ca. 25 g) i bunden. Svits først løg og så sweet potatoes et par minutter. Tilsæt bouillon, og lad det simre i ca. 10 minutter under låg.

Blend suppen, tilsæt fløde, og smag til med limesaft, salt og peber. Varm grundigt igennem inden servering.

Laksetoppe: Skær laks og mango i fine tern, og bland det hele sammen i en skål med finthakket bredbladet persille, limesaft og friskkværnet peber.  Lad det gerne trække på køl.

Servering: Find 4 dybe tallerkener frem. Lav 4 toppe af lakse-mangoblandingen. Jeg brugte et decilitermål, som jeg fyldte næsten op, pressede godt sammen og vendte ud på tallerkenens bund.

Hæld nu suppen i tallerkenen – forsigtigt, uden at smadre laksetoppen. Dryp gavmildt med persillefløde, og pynt med ½ lime på spyd.

0 kommentarer til “Gylden suppe med laks og mango og persilleflødeTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *