Gulerodspasta med spinat og cashewsauce

Gulerodsspaghetti med spinat og cashewsauce (Vegansk)

Gulerodspasta med spinat og cashewsauce


I går havde jeg fri fra arbejde. Efter sidste uges arbejdsmarathon, som jeg fortalte om i fredags, krævede det en hel del selvdisciplin at komme ned i gear og holde mig væk fra arbejdsmailen. Når først jeg er kommet ind i det høje arbejdstempo, kan jeg ofte have svært ved at trække stikket igen.

Nå, men en sikker måde at holde sig væk fra computeren på er at gå i køkkenet og holde sig beskæftiget dér. Så det gjorde jeg. Hele dagen. Jeg fik lavet en masse lækre ting – sjovt nok alle sammen baseret på nødder. Jeg ved ikke lige, hvordan det gik til. Men gør klar til en masse nøddelækkerier i denne uge!

På forhånd undskyld til nøddeallergikerne.

Gulerodspasta med spinat og cashewsauce

En af de ting, jeg lavede, var denne her gulerodspasta med spinat og cashewsauce. Det her er simpelthen noget af det lækreste, jeg længe har smagt. Så lækkert, at man ikke skulle tro, at det falder ind under adskillige forskellige sundhedskategorier: glutenfri, mejerifri, vegansk, low-carb og alt muligt andet. Med så mange stempler på en ret, skulle man tro, at den var både kedelig og helseagtig – men det er på ingen måde tilfældet.

Lad os se på de enkelte elementer: Gulerodspasta. Helt almindelig gulerod strimlet med en jullienneskærer. Spinat. Lidt løg og pinjekerner. Og så den fantastiske cashewsauce.

Gulerodspasta med spinat og cashewsauce

Cashewsauce er jeg efterhånden stødt på flere steder. Den præsenteres også gerne som vegansk ostesovs. “Jaja,” tænker du nu (det gjorde jeg i hvert fald) – “men smager den så rent faktisk af ost?” Tænk, det synes jeg virkelig, at den gør! På trods af, at den aldrig har set skyggen af hverken ost eller andre mejeriprodukter. Det er gærflager og miso i kombination med udblødte cashewnødder, der gør tricket. Cashewsaucen er cremet, lækker og med al den smagsfylde, man forventer af en ostesovs. Ren guf!

Du kan spise din gulerodspasta med spinat og cashewsauce lige som den er. Eller du kan toppe den med en rest kylling eller måske lidt laks. Eller måske ristede kikærter, hvis du vil holde den veganske stil? Retten er i hvert fald lækker og mætter godt ligemeget hvad.

Her kommer først opskriften på cashewsauce og så på hele retten.

(Psst: Webshoppen Helsebixen, som jeg samarbejder med, har økologiske cashewnødder til 227 kr. for 750 g. Altså 302 kr/kg. De små poser, du køber i supermarkedet, har typisk en kilopris på over 400 kr., så det kan godt svare sig at shoppe nødder på nettet. Se Helsebixens cashewnødder HER. Hvis du er medlem af Viivaa.dk, kan du få dem endnu billigere til 204 kr./kg. Se HER)

Gulerodspasta med spinat og cashewsauce


Cashewsauce:

(giver ca. 1½ dl cashewsauce)

 • 1 dl cashewnødder
 • ½ dl vand (+ ekstra til udblødnings af cashewnødderne)
 • ½ fed hvidløg
 • 1 spsk hvid miso (kan udelades, men giver supergod smag)
 • 1½ spsk gærflager
 • 1 drys muskatnød
 • Salt og peber
 • Citronsaft

Udblød cashewnødderne – gerne natten over, mindst et par timer. Hæld vandet fra og kasser det.

Kom de udblødte cashewnødder og et højt blenderglas sammen med resten af ingredienserne, og blend til en glat masse med en stavblender (jeg bruger min elskede Bamix). Smag til med citronsaft, salt og peber.

Du skal bruge ca. 2 spsk cashewsauce  til retten her. Opbevar resten i et rent glas i køleskabet og brug den til hvad, du har lyst til. Måske skal du have mere grøntsagspasta med “ostesovs”? Du kan også bruge den som dressing til salat.

Cashewsauce


Gulerodsspaghetti med spinat og cashewsauce:

 • 2 store gulerødder
 • 2 blokke frossen spinat (eller et par håndfulde frisk spinat)
 • 1 lille fed hvidløg
 • 1 spsk hakket løg
 • 2 spsk cashewsauce
 • 1 spsk pinjekerner

Tag spinaten op af fryseren i god tid, så den kan tø lidt op.

Skræl gulerødderne og striml dem med en julienneskærer.

Varm en stegepande op, og steg fintsnittet hvidløg og løg i lidt olivenolie. Tilsæt gulerodsstrimler og spinat, og steg et par minutter, til spinaten er tøet op, og gulerødderne er lidt møre, men stadig med bid.

Tilsæt cashewsauce og pinjekerner, varm igennem, og servér.

Gulerodspasta med spinat og cashewsauce


Grej og regi:


Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Det koster selvfølgelig ikke dig noget at klikke på links’ene. Indtægterne hjælper til at finansiere den tid og de ressourcer, jeg bruger på bloggen her. Læs om annoncering på Fru Kofoeds Køkken her.

0 comments on “Gulerodsspaghetti med spinat og cashewsauce (Vegansk)Tilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: