Gulerodssalat med kapers, oliven og pinjekerner

Italymania #3: Gulerodssalat med kapers, oliven og pinjekerner

Gulerodssalat med kapers, oliven og pinjekernerDet her er en af mine yndlingssalater! Kombinationen af revet gulerod, oliven, kapers, hvidløg og pinjekerner lyder måske lidt skør ved første øjekast, men den er helt fantastisk! Glem alt om appelsinsaft og rosiner – gulerødder er meget bedre venner med kapers og oliven!

Om salaten er specielt italiensk, ved jeg egentlig ikke. Men jeg synes, den kvalificerer til til Italymania ved sit indhold af næsten udelukkende italienske ingredienser – eller i hvert fald ingredienser fra Middelhavsområdet. Det er en salat med rigtig meget knald på smagen, og den giver godt modspil til fx rødt oksekød.

Gulerodssalaten er rigtig god, når man laver mad til mange. Den er billig, kan forberedes i god tid, og så er den meget mættende og drøj. På en buffet med 3-4 andre salater, kød og brød rækker nedenstående portion til 25 personer.

Gulerodssalat med kapers, oliven og pinjekerner

Gulerodssalat med kapers, oliven og pinjekerner

  • 1 kg. skrællede gulerødder
  • 1 dl olivenolie
  • ½ dl hvid balsamico
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber
  • 20 gr. kapers
  • 100 gr. sorte oliven (uden sten)
  • ½ dl pinjekerner
  • ½ bakke ruccola, skyllet og afdryppet

Skær gulerødder i meget tynde stave – brug evt. en foodprocessor eller et mandolinjern med julienneindsats. Du kan også rive gulerødderne groft, men de bliver helt klar bedst som julienne.

Rør olivenolie, balsamico, knust hvidløg, salt og peber sammen.

Kom kapers og hakkede oliven i dressingen. Rist pinjekernerne, og smid dem i, mens de stadig er varme. Det gør noget helt fantastisk ved dressingen, som bliver rund, nøddeagtig og “ristet” i smagen.

Bland dressingen godt med gulerødder og ruccola, og lad salaten trække mindst en time inden servering. Den kan sagtens tåle at stå længere. Pynt evt. med ristede pinjekerner og lidt ruccola. Rester af gulerodssalaten smager også skønt dagen efter.

Gulerodssalat med kapers, oliven og pinjekerner

0 kommentarer til “Italymania #3: Gulerodssalat med kapers, oliven og pinjekernerTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *