En dejlig gryderet, der varmer her i den kølige efterårstid. Fyldt med protein, kostfibre og smag og tilmed et fornuftigt glykæmisk indeks.
Gryderet med kylling, chorizo, kikærter, peberfrugt og blomkål – til 2 personer
- 2 kyllingefileter i store tern
- 100g chorizo
- 1 brik kikærter, skyllet
- 1 brik hakkede tomater
- ½ blomkålshoved brækket i små buketter
- 1 stort rødløg i tern (eller 2 små)
- 1 peberfrugt i tern
- 2 fed hvidløg, finthakket
- ½ rød chili, finthakket (kan udelades)
- krydderier: timian, oregano, paprika (evt. røget), spidskommen, 1-2 kanelstænger, salt og (hvidløgs)peber
- Vand + kyllingebouillonterning
- Evt. ½ lime til tilsmagning
Start med at brune kyllingekødet med lidt af krydderierne. Stil til side og hold varmt.
Svits chorizo, og tilsæt efter et par minutter løg, hvidløg og peberfrugt. Når de har fået fin farve, tilsættes bouillonterning og vand og derefter hakket tomat og krydderier. Kom kødet tilbage i gryden, og lad retten simre under låg i 10 minutter. Tilsæt blomkålsbuketter og kikærter, og lad dem koge med de sidste 5 minutter.
Server med ris eller brød.

0 comments on “Gryderet med kylling, chorizo, kikærter, peberfrugt og blomkål”Tilføj din