Gryderet med kylling, chorizo, kikærter, peberfrugt og blomkål

Gryderet med kylling, chorizo, kikærter, peberfrugt og blomkål

Gryderet med kylling, chorizo, kikærter, peberfrugt og blomkål

En dejlig gryderet, der varmer her i den kølige efterårstid. Fyldt med protein, kostfibre og smag og tilmed et fornuftigt glykæmisk indeks.

Gryderet med kylling, chorizo, kikærter, peberfrugt og blomkål – til 2 personer

  • 2 kyllingefileter i store tern
  • 100g chorizo
  • 1 brik kikærter, skyllet
  • 1 brik hakkede tomater
  • ½ blomkålshoved brækket i små buketter
  • 1 stort rødløg i tern (eller 2 små)
  • 1 peberfrugt i tern
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • ½ rød chili, finthakket (kan udelades)
  • krydderier: timian, oregano, paprika (evt. røget), spidskommen, 1-2 kanelstænger, salt og (hvidløgs)peber
  • Vand + kyllingebouillonterning
  • Evt. ½ lime til tilsmagning

Start med at brune kyllingekødet med lidt af krydderierne. Stil til side og hold varmt.

Svits chorizo, og tilsæt efter et par minutter løg, hvidløg og peberfrugt. Når de har fået fin farve, tilsættes bouillonterning og vand og derefter hakket tomat og krydderier. Kom kødet tilbage i gryden, og lad retten simre under låg i 10 minutter. Tilsæt blomkålsbuketter og kikærter, og lad dem koge med de sidste 5 minutter.

Server med ris eller brød.

Gryderet med kylling, chorizo, kikærter, peberfrugt og blomkål
Dampende varmt og dejligt!

0 comments on “Gryderet med kylling, chorizo, kikærter, peberfrugt og blomkålTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: