Grønne bønner i tahincreme

Grønne bønner i tahincreme

Grønne bønner i tahincremeGrønne bønner i tahincreme er en evig klassiker herhjemme. Det er ultranemt og består af ingredienser, som jeg næsten aldrig går ned på i basisvarebestanden: frosne bønner, græsk yoghurt, tahin, citronsaft, honning, hvidløg og spidskommen.

Det er sådan en salat, som jeg altid kan bikse sammen, når jeg er gået helt død på kreativiteten og slet ikke kan finde på noget. Og så bliver jeg altid overrasket over, hvor godt det egentlig smager i al sin enkelhed.

Det er ikke den mest dekorative salat, og jeg har set mange gæster kaste et mistænksomt blik på den i tidens løb. Men når de så smager på den, får den hurtigt ben at gå på! Salaten går fint til både kylling, oksekød og svinekød.

Grønne bønner i tahincreme


 Grønne bønner i tahincreme

 • Ca. 300 g grønne bønner (gerne fra frost)
 • 1 dl græsk yoghurt, 10%
 • 1 spsk tahin
 • Saft af 1/4 citron
 • 1 fed hvidløg
 • Salt og peber
 • Akaciehonning

Overhæld bønnerne med kogende, letsaltet vand, og lad dem stå i en skål et øjeblik og tø op, mens du laver dressingen:

Rør græsk yoghurt med tahin, citron og hvidløg, og smag til med salt og peber. Det kan godt være lidt svært at røre tahinen ud, da den er ret tyk, men bare læg lidt kræfter i, så skal det nok gå!

Hæld vandet fra bønnerne, vend dem med dressingen, anret på et fad, og pres akaciehonning udover i tynde striber.

2 comments on “Grønne bønner i tahincremeTilføj din

 1. Et tip til at tilføre lidt æstetik til salaten: Bland den ikke sammen, men server bønner og dressing hver for sig;-) Jeg har også ofte lavet en dressing som denne med inspiration fra “salathovederne” (dem med suveræn-bøgerne) og den er bare god til alle slags grøntsager! Tak for lige at blive mindet om den igen:-)

  1. Hej Randi
   Ja, det var selvfølgelig en idé – meeen jeg kan nu bedst lide at få det blandet godt sammen fra start af, så smagen får lov til at trænge godt igennem 🙂 Så lever jeg med det lettere uæstetiske resultat 🙂
   Og ja, tahincremen er simpelthen så genial til så mange ting!
   Vh Louise

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: