“Prøv at komme det her i dressingen,” sagde Andreas, mens han fra krydderiskuffen fremdrog et krydderiglas. Jeg stod og snittede salat og var helt forbløffet. Både over det kreative forslag, men endnu mere over, at han havde hørt efter, da jeg forklarede ham, hvor jeg havde placeret krydderierne i de nye køkkenskuffer!
Krydderiglasset indeholdt en blanding af wasabi og sesamfrø. Vi havde fået det af vores gode veninde og nye Vanløse-nabo, Sara, for et par uger siden som en hyggelig, tidlig indflyttergave, mens vi stadig sad på gulvet og spise takeaway med en flyttekasse som bord. Og jeg havde glædet mig, til det nye køkken skulle blive færdigt, så jeg kunne komme til at bruge det. Jeg havde tænkt, at det skulle på noget kød eller fisk – men at bruge det i en salatdressing viste sig at være en helt genial idé! Som Andreas selv udtrykte, var det lidt som at spise sushi – bare i salatform 🙂
Salaten indeholder ganske få ingredienser og er supernem at lave, samtidig med, at den har masser af smag. Den giver et lidt eksotisk pift til en ellers kold og mørk novemberaften.
Nå, men er vi så glade for det nye køkken? Det kan I lige tro, vi er! Det er simpelthen blevet så godt, og hver gang, jeg går derud, tænker jeg, at jeg simpelthen er så heldig, at jeg har fået lov til at få mit drømmekøkken! Rummet er ikke kæmpestort, men der er masser af skabsplads og oceaner af bordplads. Og ikke mindst myriader af stikkontaker! Jeg skal vise jer nogle billeder og fortælle mere om opbygningsprocessen en anden dag. Vi mangler nemlig stadig nogle smådetaljer med nogle fodlister og sådan noget…
Nu skal vi i første omgang have noget længe tiltrængt rigtig mad! Og så kan man jo sneak-peake lidt på billederne de næste par dage, hvor jeg har ladet et par udsnit af køkkenet snige sig med 🙂
Grønkålssalat med wasabi-sesamdressing og granatæble
(2 pers.)
- Et par gode håndfulde ribbet og finthakket grønkål
- 2 spsk granatæblekerner (gerne med lidt saft også)
Wasabi-sesam-dressing:
- 1/4 dl olivenolie
- 1/8 dl granatæblebalsamico (eller anden balsamico)
- Et lille skvæt honning
- Et par gavmilde drys wasabi-sesam-krydderi fra Santa Maria
Bland grønkål og granatæblekerner i en lille salatskål. Pisk dressingen sammen, og smag til med wasabi-sesam-krydderi. Brug gerne et stykke grønkål til at smage til med, og bestem selv, hvor meget “zing”, der skal være på smagen.
Salaten går rigtig godt til retter med meget sødme og mildhed, som trænger til et stærkt og syrligt modspil. Servér fx til fisk, farsretter eller til asiatisk inspirerede retter.
0 comments on “Grønkålssalat med wasabi-sesamdressing og granatæble”Tilføj din