Grønkålssalat med morbær, kokos og spicy mandler

Grønkålssalat med morbær, kokos og spicy mandler

Grønkålssalat med morbær, kokos og spicy mandlerJeg har fået et nyt bekendtskab i mit køkken: morbær. Jeg må tilstå, at jeg flere gange er gået forbi dem i supermarkedet uden helt at forstå, hvad det var for noget. Ved første øjekast ligner de små bær jo noget, der er friturestegt eller poppet som popcorn. Men Urtekram bedyrer altså, at det bare er rene tørrede bær, plukket fra morbærtræet.

De små bær er meget fine og dekorative at se på, og så har de en sød og karamelagtig smag og en lidt sej konsistens, som er rar at tygge på. Morbærrene har inspireret mig til denne grønkålssalat, som har fået et lidt eksotisk præg med kokos og spicy mandler. For at give plads til de forskellige eksotiske smage har jeg valgt at holde dressingen i en rimelig klassisk sennepsvinaigrette.

Jeg er selv rigtig godt tilfreds med denne her salat. Udover at være meget smuk at se på, smagte den dejligt og meget anderledes end de kålsalater, jeg ellers har lavet her i vinter. De søde, karamelagtige morbær, den bitre grønkål, den røgede, spicy smag fra mandlerne og så kokossmagen og skarpheden fra sennepsdressingen – det var bare rigtig godt! Derudover var den supernem at lave. Jeg køber meget gerne den færdighakkede grønkål i butikkerne, så i virkeligheden er skal de fleste ting i denne her salat bare hældes ud af en pose og blandes. Der er lige en dressing, der skal røres, og nogle mander, der skal ristes, men det er hurtigt klaret. Samlet set brugte jeg vel 5 minutter på at lave salat.

Grønkålssalat med morbær, kokos og spicy mandler
Små, fine og finurlige morbær

Grønkålssalat med morbær, kokos og spicy mandler

  • 7 dl ribbet og finthakket grønkål
  • Dressing af olivenolie, æbleeddike, grov sennep, honning og citronsaft, salt og peber
  • 1 håndfuld tørrede morbær
  • 1 håndfuld kokosflager
  • 1 håndfuld mandler ristet med koriander, spidskommen, paprika (gerne røget), salt, lidt olie og honning

Vend grønkål med dressing. Fordel morbær og kokosflager udover.

Rist mandlerne på en hed pande med krydderier, olie og honning. Læg dem til afkøling på et stykke bagepapir. Når de er kølet ned, drysses de krydrede mandler over salaten, og den er klar til servering.

Grønkålssalat med morbær, kokos og spicy mandler

2 kommentarer til “Grønkålssalat med morbær, kokos og spicy mandlerTilføj din

    1. Tak for din kommentar! Dejligt at høre, at du kan bruge salaten 🙂 Jeg fandt morbærrene i Netto på en tilbuds-rodehylde, men jeg er sikker på, at de fås på fast basis i større supermarkeder som Føtex og Kvickly.

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *