Grønkålssalat med and græskar og granatæble

Grønkålssalat med and, græskar og granatæble

Grønkålssalat med and græskar og granatæble


For et par uger siden var jeg i BT’s søndagstillæg med et bud på Min Søndagsmiddag. Jeg fik ikke gjort ret meget ud af det her på bloggen – det var faktisk kun lige med lodder og trisser, at jeg selv fik købt BT, da mine tanker var et helt andet sted i årets allerførste dage. Mine tanker er stadig alle steder og ingen steder i de her dage. Jeg prøver at fokusere på alle de rare ting i mit liv, samtidig med at jeg forsøger at balancere det smertefulde, hjerteskærende savn efter min mor, som finder plads, efter at det første voldsomme chok har lagt sig. Det er en hård proces at gå igennem, men heldigvis er jeg omgivet at dejlige, kærlige mennesker, som gør vejen lettere at gå.

Nå, men en spændende oplevelse  var det i hvert fald, da jeg i december havde en flink og dygtig fotograf ude i mit lille køkken og knipse løs, mens jeg lavede mad. Jeg var ved at gå helt i sort af præstationsangst, først over hvad jeg dog skulle lave af mad, og derefter over, om jeg kunne anrette det pænt nok, når det nu ikke bare var mig selv, der skulle fotografere det. (Det er altså i øvrigt mine egne billeder her i indlægget – BT’s billeder har jeg ikke rettigheder til).

Jeg synes, i al beskedenhed, at jeg slap ret godt fra begge dele. Jeg valgte at lave grønkålssalat med and, græskar og granatæble. Det er en enkel ret, som var nem at formidle; den er dekorativ med smukke farver og teksturer; og så smager den bare helt vildt godt! Det fede andekød med den bitre grønkål, det søde græskar og det friske, syrlige granatæble. Det spiller bare godt sammen! Det er desuden en genial ret her i januar, hvor alle supermarkeder prøver desperat at komme af med de sidste rester af juleænder.

Grønkålssalat med and græskar og granatæble

Grønkålssalat med and græskar og granatæble


Grønkålssalat med and, græskar og granatæble

 • 1 Berberi-andebryst
 • ½ (lille) hokkaidogræskar
 • ½ granatæble (saft og kerner)
 • 5 dl hakket grønkål
 • 1 dl valnødder
 • 1 fed hvidløg

Dressing:

 • 2 spsk olivenolie
 • 1 spsk granatæblebalsamico
 • 1 spsk granatæblesaft
 • 1 tsk honning
 • 1 tsk grov sennep
 • Salt og peber

Rids skindet på andebrystet, og gnid både skind og kød med salt og peber. Læg andebrystet på en kold pande med skindsiden nedad. Tænd for blusset, og steg stille og roligt størstedelen af fedtet væk. Når der ikke afgives mere fedt, vendes andebrystet, så kødsiden også får lidt farve, i ca. 1-2 minutter.

Kom 2 spsk granatæblesaft i bunden af et ildfast fad, læg andebrystet oveni med kødsiden nedad, og sæt det i en forvarmet ovn på 220 grader varmluft i ca. 15 minutter (eller til kernetemperaturen er 55 grader). Lad andebrystet hvile ca. 5 minutter, inden du skærer det i skiver.

Befri græskarret for kerner, og skær det i små, tynde stykker. Steg dem på panden i andefedtet sammen med hvidløg, salt og peber. I de sidste 5 minutter tilsættes valnødderne og steges med.

Nu skal salaten samles: rør dressingen sammen, og vend den med grønkålen, som fordeles i et fladt fad. Fordel græskar og valnødder henover grønkålen, læg stykkerne af andebryst på, og top med granatæblekerner.

1 comment on “Grønkålssalat med and, græskar og granatæbleTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: