Andreas' grønkålssalat med cremet hvidløgsdressing

Andreas’ grønkålssalat med cremet hvidløgsdressing

Andreas' grønkålssalat med cremet hvidløgsdressingAndreas har erklæret krig. Krig mod olie-eddike-dressinger. Han er træt af dem og siger, at de er tøsede og kedelige. “Jamen skat, man kan jo både putte sennep, honning, hvidløg, æbleeddike og alt muligt spændende i,” siger jeg. ” Det er da smadderlækkert med noget friskt og syrligt til tunge retter.” Men han bider ikke rigtig på. Slet ikke efter, at vi er begyndt se spise LCHF, hvor tykke cremefraichedressinger er tilladt. “Jamen så lav da din egen salat med den dressing, du gerne vil have.”  Og det gjorde han så. En helt enkel salat med grønkål og tomat vendt med en god, gammeldags cremefraichedressing krydret med hvidløg og oregano. Og hvad I hvad? Jeg må simpelthen bide i græsset og indrømme, at manden har fat i den lange ende! Salaten smager virkelig godt!

Jeg må måske bekende mig som lidt af en tøset salatsnob. Jeg har en idé om, at salater skal indeholde mange forskellige ingredienser – helst både en base af kål eller salat og derudover lidt frugt, nogle knasende nødder eller kerner, måske noget ost og et eller andet andet fancy. Alt sammen skal vendes i en let og elegant olie-eddike-dressing og se fint og let ud. Tanken om en salat med kun 2 ingredienser vendt i tung, utjekket cremefraichedressing lød først som et helt forkert levn fra fortiden – og det ser hverken heller specielt kønt eller elegant ud! Men det er simpelthen så godt i al sin enkelhed, at vi har spist det flere gange i løbet af de sidste par uger.

Der er fuld knald på hvidløgssmagen i dressingen – og når Andreas virkelig giver den gas, får salaten også en gang marinerede hvidløg. Jeg tør slet ikke tænke på konsekvenserne for vores sociale liv – men hvad skal man også med venner, når man har hvidløg? Creme fraichen er 18%. Jeg har ellers ingen kvaler ved at hælde en 38% creme fraiche ned i indkøbskurven, men lige præcis til salatdressinger er 18%’eren altså letttere at arbejde med.

Her får I Andreas’ opskrift – enjoy!

Andreas’ grønkålssalat med cremet hvidløgsdressing

  • 1 dl creme fraiche 18%
  • 1 stort fed hvidløg, presset
  • En god sjat oregano og 1 nip basilikum
  • Salt, peber
  • Lidt citron- eller limesaft
  • 1 spsk olivenolie
  • Ca. 4-5 dl ribbet, skyllet og hakket grønkål
  • Ca. 6 cherrytomater eller anden type tomat, skåret i både

Det er meget lige ud ad landevejen – rør dressingen sammen, og vend den med grønkål og tomater. Lad gerne salaten stå og trække i nogle minutter inden servering.

Smager fx supergodt til lasagne!

Andreas' grønkålssalat med cremet hvidløgsdressing

1 comment on “Andreas’ grønkålssalat med cremet hvidløgsdressingTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: