Det kan jo ikke nytte noget, at jeg skal stå helt tilbage for min salatmager af en mand her på bloggen. Jeg kan heller ikke helt lade Andreas vinde krigen om salatdressingen. Så skal jeg jo bare spise cremefraichedressinger resten af livet – og selvom det smager godt, bliver det måske alligevel lidt trættende i længden.
Så jeg har lagt mig i selen og lavet en grønkålssalat med en oliebaseret dressing, der bestemt ikke er kedelig. Den har fået en god dosis arabisk varme i form af tahin, spidskommen og hvidløg. Dressingen er tyk, cremet og fuld af smag. Til gengæld er den temmelig brun og ufotogen – men det må man så tage med! 🙂
Jeg har altid været glad for kombinationen af blomkål, peberfrugt og pinjekerner. Det er 3 ingredienser, der fungerer overraskende godt sammen – og i selskab med sprød, let bitter grønkål bliver det bare endnu bedre! Den bløde, salte og fede feta – ja, det er bare lige prikken over i’et, som også gør det her til en rigtig god lchf-salat.
Grønkålssalat:
- 6-7 dl skyllet, ribbet og hakket grønkål (løst mål)
- 2 buketter blomkål (ca. 75 g)
- ½ rød snackpeber
- 1 skive af en god, fed blok feta
- 1 håndfuld pinjekerner
Dressing med arabisk varme:
- 1 stor tsk grov sennep
- 1 stor tsk tahin
- 3-4 spsk olivenolie
- 2 spsk æbleeddike
- 1 tsk honning
- 1 presset fed hvidløg
- 1 tsk stødt spidskommen
- Salt og peber
Del blomkålen i bittesmå buketter. Snit peberfrugten i tynde skiver. Vend med grønkål.
Rør dressingen sammen af alle ingredienserne, og vend den i salaten.
Bræk fetaen i stykker ud udover salaten.
Rist til sidst pinjekernerne på en tør pande, og drys dem gavmildt over din grønkålssalat.
Kan spises til alt fra lasagne til stegt kød.
Dressingen lyder himmelsk 😀 Det ser bare godt ud.
– Anne
Mange tak, Anne 🙂