Grønkålspesto

Grønkålspesto

Grønkålspesto
Grønkålspesto – overraskende lækkert!

Jeg elsker pesto! Om sommeren, når man får frisk basilikum kastet i nakken, laver jeg masser af klassisk, dejlig basilikumpesto. Men jo længere hen på året, vi kommer, jo dyrere og mere slatne bliver de friske krydderurter. Til gengæld kommer der så frisk og sprød grønkål med masser af smag, fibre og gode vitaminer, som man kan basere sin pesto på. Det bliver en rustik og fyldig  grønkålspesto, som går rigtig godt sammen med efterårets grøntsager, fx en lille tallerkenfuld smørstegte skorzonerødder, som vi spiste i til forret forleden.

Mens basilikum og andre krydderurter går godt sammen med pinjekerner og cashewnødder, kalder grønkålen på noget lidt mere karakterfuldt modspil, og jeg er blevet rigtig glad for kombinationen med hasselnødder. En lille slat cashewnødder og ristede pinjekerner er dog stadig gode som base. En lille smule hvidløg er også rigtig godt i denne pesto, men man skal være opmærksom på, at hvidløgssmagen bliver meget kraftig, næsten ubehagelig, efter et par dage i køleskab. Grønkålspestoen gør sig til gengæld fantastisk, lige når den er frisklavet. Spis den til pasta, som dip til grøntsager, eller brug den, som du ellers ville bruge normal pesto.

Jeg har med vilje opgivet at skrive mål på opskriften her. Det med at lave pesto er for mig noget med at smide nogle ting i en blender, smage på produktet, justere med lidt mere af de ene eller det andet, alt efter hvilken smag man bedst kan lide. Jeg kan godt selv lide, at jeg tydeligt kan smage det grønne i pestoen, om det så er basilikum eller grønkål. Jeg bryder mig ikke om, hvis der kommer for meget ost i, og jeg synes også hurtigt, at olivenolie kan blive en meget dominerende smag. Derfor bruger jeg en blanding af raps- og olivenolie. Prøv dig selv frem med de blandingsforhold, du bedst selv kan lide, og brug ingredienslisten her som inspiration.

Grønkålspesto:

  • Grønkål, ribbet og finthakket
  • Parmesanost (brug en ordentlig af slagsen)
  • Hasselnødder
  • Cashewnødder
  • Pinjekerner, ristede
  • Rapsolie og olivenolie
  • Hvidløg, citron- eller limesaft
  • Salt og peber

Grønkålspesto

0 kommentarer til “GrønkålspestoTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *