Grønkålschips med hvidløgsmayo

Grønkålschips med hjemmelavet hvidløgsmayo

Grønkålschips med hvidløgsmayoHar du prøvet grønkålschips? Hvis ikke, så kan jeg kun anbefale dig at gøre det. Jeg har længe gået og taget tilløb til at prøve – men jeg har været skeptisk, for på en eller anden måde virkede det for godt til at være sandt, at noget så sundt som grønkål kunne blive til nogle chips, der rent faktisk smagte godt og havde en rigtig chipskonsistens. Men tænk, det ER faktisk muligt! Jeg blev så overrasket, da jeg proppede den første grønkålschip i munden og mærkede saltet og den knasende, crispy konsistens, som jeg ellers kun kender fra rigtige kartoffelchips. Ikke engang rodfrugtschips kan leve op til den standard.

Jeg har rørt en hjemmelavet hvidløgsmayo til mine grønkålschips, og sammen udgør de 2 elementer noget nær den perfekte LCHF-snack, som jeg har nydt et par gange i denne uge. Grøntsager og godt fedt – så bliver det snart ikke bedre. Nå jo, det var også både nemt og hurtigt at lave!

Grønkålschips – 1 person

 • 3-4 blade grønkål
 • Ca. 1 spsk olivenolie
 • Salt og peber (evt. hvidløgspeber)

Skyl og rib grønkålen, og riv den i mindre stykker. Dup stykkerne tørre med køkkenrulle, og vend dem derefter med olivenolie. Fordel stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir, drys med salt og (hvidløgs)peber, og giv dem ca. 10-13 minutter på 200 grader varmluft. Evt. lidt lavere varme, hvis din ovn er stærkere end min. Hold godt øje med chipsene – de kan hurtigt brænde på. Det går især stærkt de sidste par minutter.

Tag grønkålschipsene ud, og spis dem straks (okay, du må godt lige lade dem køle lidt af, så du ikke brænder dig!). De er bedst, når de er helt frisklavede, men kan fint klare sig et kvarters tid. Nyd dem med en hjemmerørt hvidløgsmayonaise.

Grønkålschips med hvidløgsmayo
Grønkål klar til ovn

Hvidløgsmayo

Jeg har postet en opskrift på mayonaise før her på bloggen, men den tåler fint en reprise, her med et dejligt twist af chili:

 • 1 æggeblomme
 • 1 tsk grov sennep
 • 1 tsk hvid balsamico
 • 1-2 spsk citron- eller limesaft
 • 1 fed hvidløg
 • Salt og peber og et lille nip chiliflager
 • Rapsolie, ca. 1-1½ dl (jeg bruger den koldpressede, som kommer i en flaske med lille hældetud – den er perfekt at hælde af, når man laver mayonaise. Brug for alt i verden ikke olivenolie – det har en alt for skarp smag til mayonnaise.)

Rør æggeblommer med sennep, balsamico, citronsaft, presset hvidløg, salt, peber og chiliflager. Få gang i en elpisker, og begynd at hælde olien i en tynd stråle, mens du rører på middelstyrke. Bliv ved, til mayonnaisen har den konsistens, du gerne vil have. Jeg måler aldrig olien af, når jeg laver mayonaise – jeg bliver bare ved med at hælde og piske, til mayonnaisen har den konsistens, jeg ønsker. Jeg foretrækker en relativt tynd konsistens, når mayonnaisen skal bruges til dip, dressinger o.lign. Det er lidt noget andet, end når den skal bruges til fx en æggemad.

Grønkålschips med hvidløgsmayo
Tænk, at noget så sundt kan være så godt!

6 comments on “Grønkålschips med hjemmelavet hvidløgsmayoTilføj din

  1. Lækkert! Men jeg har slet ikke nogen mikroovn 😉 Vi smed den ud for flere år siden, da vi aldrig brugte den 🙂

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: