Rigtige Matador-fans vil hurtigt gennemskue, hvorfor denne her grønkålssalat hjemme hos mig er blevet døbt “Lærer Andersens Waldorfsalat”. For de uindviede kan jeg afsløre, at det selvfølgelig handler om den vidunderligt ubehøvlede Lærer Andersens store forkærlighed for grønkål, som han næver i en sang til sin højt besungne, afdøde hustru: “Tak for din altid grønne kål, tak for vort samlivs åremål!”
Salaten her minder om en klassisk Waldorfsalat med æbler, bladselleri, vindruer (i form af rosiner) og valnødder i en creme fraiche-dressing. Tilsætningen af grønkål må selvfølgelig gøre den til Lærer Andersens yndlingsudgave af Waldorfsalaten – derfor navnet 🙂
En skøn og smuk salat, som mætter bedre end traditionel Waldorfsalat, men tilfører måltidet lidt af det samme festlige præg. Den er sikkert enormt velegnet til vildt, men herhjemme bliver den spist til både svin, okse og kylling.
Til 2 personer:
- Ca. 3 dl ribbet og finthakket grønkål
- 1 æble
- 1 spsk rosiner
- 1 stilk bladselleri i tynde skiver (kan udelades)
- 1 håndfuld valnødder (kan erstattes med pecannødder, hvis man vil have mere MUFA i salaten)
Dressing:
- 1 dl creme fraiche (evt. halv yoghurt)
- 1 spsk hvid balsamico
- Saft af 1/4 citron
- Salt og peber
- ½ tsk sukker eller honning
- 1 tsk mild sennep
Rør dressingen sammen, og vend med grønkål, rosiner og bladselleri. Snit æblet i tynde både, og fordel dem over salaten. Knus valnødderne udover salaten, og servér.
Salaten smager mindst ligeså godt på andendagen, så man kan med fordel lave en stor portion, når man alligevel er i gang.
2 comments on “Grønkål #3: Lærer Andersens Waldorfsalat”Tilføj din