Grønkålsfesten er stadig i fuld gang her på bloggen. Her optræder grønkålen i skøn forening med rødbede. Den bitre grønkål går enormt godt sammen med den lidt tunge, sødlige rødbede. Kombineret med syrligt granatæble og fyldige linser giver det en smuk salat, som tilfredsstiller både smagsløg og mave.
Dressingen minder meget om den, jeg postede i går til salaten med rødkål og grønkål. Dog har jeg her udeladt hvidløg, som jeg ikke syntes passede helt ligeså godt til rødbederne. I det hele taget minder de 2 salater en del om hinanden – jeg vælger alligevel at bringe dem begge 2, da de er et godt eksempel på, hvordan man man med 1 “sæt” ingredienser kan få 2 salater, der minder om hinanden, men alligevel smager vidt forskelligt. Man behøver ikke slæbe hele grøntafdelingen hjem i køleskabet for at få en varieret og spændende kost – ved bare at skifte et par enkelte ingredienser ud, kan man godt spise næsten den samme salat i 2 dage, uden at det bliver kedeligt. Derudover sparer det også lidt tid i hverdagen, at man fx kan koge linser til 2 dages salater, når man alligevel har gryden fremme. Man kunne også sagtens lave en dobbelt portion dressing og bare nøjes med at putte hvidløg i den ene halvdel.
Salat af grønkål, rødbede, granatæble og linser – til 2 personer:
- 3 små rødbeder
- 2 dl ribbet og snittet grønkål
- ½ granatæble
- ½ dl belugalinser (eller puylinser) kogt i 20 minutter med bouillonterning
Dressing:
- Saft af granatæblet
- 1 spsk solbærsaft
- 1 spsk rapsolie
- ½ spsk æbleeddike
- 2 spsk citronsaft
- ½ tsk tahin
- Salt og peber
Skræl rødbederne, og skær dem i fine juliennestrimler. Bland dem med grønkålen, og bank granatæblekernerne udover. Gem saften fra granatæblet til dressingen, som røres sammen og vendes med linserne, mens de er nykogte og stadig varme. Jeg brugte dog her en rest linser, som allerede var vendt med en lignende dressing, så jeg vendte både linser og dressing direkte i salaten. Vi spiste den til forloren hare – skøn kombination, som godt kan anbefales.
0 comments on “Grønkål #2: Salat af grønkål, rødbede, granatæble og linser”Tilføj din