Grøn shakshuka

Grøn shakshuka

Grøn shakshuka


Som jeg har nævnt før, så har jeg lidt en ting for mad med mærkelige navne. Spinat med feta og spejlæg? Hmm, raincheck… Grøn shaksuka – uhm, ja tak! 😉

Sommetider er det godt at blive lokket til at smage noget pga. det mærkelige navn – for man kan blive vildt positivt overrasket! Det blev jeg over den grønne shakshuka her, som jeg spiste til morgenmad forleden – smag, konsistens og ikke mindst mæthedsfølelse. Det var bare lige i øjet!

Shaksuka er (så vidt jeg kan læse mig til) en nordafrikansk ret bestående af æg, der tilberedes på grøntsager. Den mest kendte shakshuka er med tomat og peberfrugt – men dens grønne fætter med spinat er også ret populær. Kort fortalt svitser man grøntsagerne på panden med spicy krydderier (spidskommen, chili, måske koriander eller harissa), tilsætter noget ost og slår så æggene ud over retten. Herefter er det bare at vente nogle minutter på, at æggene er færdigtilberedte, og så ellers søbe retten op. Nogle tager et stykke brød til hjælp.

Grøn shakshuka

Det lyder måske lidt skørt – men det smager vildt godt! Når man prikker hul på æggeblommerne, og de render ud og blander sig med spinaten, de spicy krydderier og den salte feta… Uh, det er bare lækkert! Jeg skal helt sikkert prøve den traditionelle røde variant af shakshuka også meget snart.

Vi er ovenikøbet også ude i en ret perfekt lchf-ret: æg, ost og overjordsgrøntsager. Det kunne næsten ikke være bedre. Du kan bruge frossen spinat eller frisk, alt efter hvad du har. Jeg brugte frossen spinat, og det fungerede superfint. Har du porrer, forårsløg eller bladbeder, skulle de også være meget velegnede til at blande med spinaten.

Mange vælger at spise shakshuka til morgenmad, men du kunne også sagtens spise det til frokost eller aftensmad.

Grøn shakshuka


Grøn shakshuka

  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ stilk bladselleri
  • 3 dl frossen spinat
  • 30-50 g feta
  • Salt og peber
  • spidskommen, cayennepeber
  • 2 æg
  • Olie/smør til stegning

Hak løg, hvidløg og bladselleri fint.

Svits i fedtstof på en lille pande.

Tilsæt spinat og krydderier. Lad spinaten tø op, hvis den stadig er lidt frossen.

Smuldr feta udover, og slå til sidst de 2 æg ud på panden.

Sæt panden i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft i 5-10 minutter, eller indtil æggehviderne er nogenlunde faste. Du kan også lægge låg på panden og lade æggene dampe – jeg syntes, det virkede bedre med ovnen.

Tag din grønne shaksuka ud af ovnen, drys med salt og peber – giv den evt. et par klatter sambal oelek/shiraka/ketchup, og server. Husk at prikke hul på æggeblommerne, så de kan rende ud over det hele og gøre det dejligt snasket!

2 comments on “Grøn shakshukaTilføj din

  1. Hold nu op hvor smager det godt! Jeg havde ikke lige bladselleri, men det smagte ganske fortryllende uden. Ny yndlingsfrokost ?.

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: