Grøn broccolicouscous

Grøn broccolicouscous

Grøn broccolicouscous


Er I klar til at kickstarte ugen med en helt absurd sund salat? Denne her grønne broccolicouscous er simpelthen så propfuld af vitaminer, mineraler, fibre, gode fedtstoffer og protein, at det halve kunne være nok. Heldigvis er sundhed ikke nødvendigvis lig med kedelig smag. Broccolien er nemlig i godt selskab med både pinjekerner, krydderurter, edamemebønner, avocado og en dejlig dressing. Selv jeg, der ellers ikke bryder mig specielt om broccoli, kan være med.

Men Louise, hvorfor spiser du dog broccoli, når du egentlig ikke kan lide det? Det er nok, fordi jeg er sådan en stædig én, der ikke vil acceptere, at der er grøntsager, jeg ikke kan lide. Tænk, alle de vitaminer, fibre og gode sager, man går glip af. Vi spiser også så mange grøntsager herhjemme, at jeg er nødt til at have ALT grønt fra grøntafdelingen med på det potentielle repertoire. Det nytter ikke, at jeg er nødt til at gå uden om broccoli, peberfrugt eller fennikel. Så har jeg begrænset mig selv. Kan I følge det?

I de første 20 år af mit liv kunne jeg ikke udstå peberfrugt. Jeg sad og pillede det ud af kødsovser med min gaffel, når jeg fik det serveret ude i byen. Og jeg var så træt af mig selv. Jeg anser nemlig virkelig ikke kræsenhed for at være spor acceptabelt, hverken hos børn eller voksne. Så en sommer tog jeg mig sammen og tvang simpelthen mig selv til at lære at spise peberfrugt. Jeg spiste et lille stykke rød peber til hvert måltid, og efterhånden kunne jeg spise et større og større stykke ad gangen, og jeg begyndte også at kunne spise det “rent”, uden noget til. I dag elsker jeg peberfrugt og kan næsten ikke forestille mig at lave sammenkogte retter uden min elskede røde peber. På samme måde har jeg sluttet fred med broccoli. Og jeg nyder det faktisk i en god broccolicouscous som denne her.

En lille tilfældig genistreg fra min side var, at jeg lige kylede ½ squash med ned i foodprocessoren. Jeg havde lavet squashruller og havde resten af en stor squash liggende på køkkenbordet. I stedet for at komme den tilbage i køleskabet valgte jeg at blende den og komme den i min broccolicouscous. Den milde squash gør, at den lidt kraftige broccolismag ikke dominerer salaten. Og så er det jo altid rart at undgå spild af mad!

Fik jeg nævnt, at salaten er fuld af flotte grønne nuancer? I kan ikke se det på billederne her, men jeg serverede broccolicouscous’en sammen med en vandmelonsalat med feta som tilbehør til en okseculotte. Det kan virkelig anbefales at sætte 2 “ensfarvede” salater på bordet sammen. Det ser superfint ud og lokker gerne lidt ekstra ned af begge salater.

Grøn broccolicouscous

Grøn broccolicouscous


 

Grøn broccolicouscous

  • 1 lille broccoli med stok
  • 1/2 squash
  • 2 forårsløg
  • 1/2 dl edamamebønner (bælgede)
  • 1 avocado
  • 50 g pinjekerner
  • 1 håndfuld krydderurter – jeg brugte mynte, basilikum og purløg
  • Salt og peber
  • Dressing af ca. 1/4 dl olivenolie, 2-3 spsk æbleeddike og 1 tsk honning

Blend broccoli med stok og det hele til så fint smulder, som du vil have. Kom det i en skål, og blend så squashen.

Tø edamamebønnerne op, snit forårsløgene og krydderurterne, og rist pinjekernerne på en pande. Rør dressingen sammen, og bland alle ingredienserne med dressing, salt og peber. Hold lidt pinjekerner tilbage til pynt + evt. lidt krydderurter.

Fordel din broccolicouscous i et fad. Skær avocadoen i tern, og fordel den over sammen med resten af pinjekernerne og krydderurterne.

Servér fx broccolicouscous til oksekød.

1 comment on “Grøn broccolicouscousTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: