Grønkålssalat med figner og myntepesto

Grønkålssalat med figner og myntepesto

Grønkålssalat med figner og myntepesto


Hvis du følger med på Snapchat, så du måske forleden, at jeg var i gang med at knipse billeder af denne her lækre sag: Grønkålssalat med figner og myntepesto.

Figner er jo lige i sæson for tiden. Jeg faldt over de smukkeste friske figner nede i Netto forleden og måtte straks hjem og lave noget lækkert med dem. Jeg fik lyst til at kombinere de søde, bløde figner med frisk, aromatisk mynte – og så lidt skarpt og knasende bid fra rød peber. Og grønkål. My favourite!

Resultatet blev bare helt vildt godt. Jeg skovlede hele portionen ind som frokost – men salaten kunne også gøre sig som lækkert tilbehør til aftensmaden.

Grønkålssalat med figner og myntepesto

Det var i øvrigt et storslået øjeblik, mens jeg fotograferede salaten og stod og tegnede og fortalte på Snapchat om min fotoproces… Alt imens Stoffer listede sig op på spisebordet, satte af for at springe videre op på vores hjørneskab – og lykkedes med at vælte hele setuppet, så der røg myntepesto og grønkål udover det hele, og porcelænet nær smadrede. Ja, den slags ulyksaligheder ser man ikke på de pæne billeder her på bloggen. Suk…

Grønkålssalat med figner og myntepesto

Har du forresten husket at lege med ovre på den nye gæstebog: 10 ting om mig? Indtil videre er vi kun 2, der leger – det er meget hyggeligt, men det ville unægteligt være sjovere, hvis vi var lidt flere 🙂 Der må være vildt mange ting om jer allesammen, der kunne være sjove at dele – så hop over og kast dig ud i legen!

Jeg har i øvrigt trukket en vinder i konkurrencen om 1 eksemplar af Salattøsen: Salater hele året rundt. Vinderen blev Pia Eriksen. Stort tillykke! Til de knapt så heldige kan jeg trøste med, at der er flere kogebogs-giveaways på vej, så hæng på!

Nu til opskriften!

Grønkålssalat med figner og myntepesto


Grønkålssalat med figner og myntepesto

(Tilbehør til 2 pers.  – eller frokost til 1)

  • Ca. 3-4 dl ribbet, skyllet og hakket grønkål (Jeg køber næsten altid det færdigsnittede)
  • 2 friske figner
  • 1/4 rød peber
  • 1 håndfuld mandler
  • Frisk, blød feta efter behov

Myntepesto:

  • 8-10 blade frisk mynte
  • 1 lille håndfuld cashewnødder
  • ½ fed hviløg
  • 3/4 dl god olivenolie
  • 1/4 dl æblecidereddike

Kom alle ingredienserne til myntepesto i et blenderglas, og blend med en kraftig stavblender (Jeg har en Bamix – se link længere nede). Du kan også bruge en minihakker el.lign. Det gør ikke noget, hvis pestoen bliver lidt grov, synes jeg.

Grønkålssalat med figner og myntepesto

Kram grønkålen godt med ca. halvdelen af dressingen. Bred den ud på et fladt fad.

Skær fignerne i både og peberfrugten i strimler. Rist mandlerne på en tør pande, til de begynder at dufte. Fordel hele herligheden over grønkålen.

Slut med at smuldre feta ud over salaten og dryppe med myntepesto (måske får du lidt til overs – gem det til en anden lækker salat).

Salaten er et helt måltid i sig selv, men kan også sagtens serveres til kød eller vegetarmåltider. Jeg kunne især forestille mig, at den ville være lækker til lam eller vildt.

Grønkålssalat med figner og myntepesto


Grej: (Affiliatelinks)

Bamix stavblender


Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Det koster selvfølgelig ikke dig noget at klikke på links’ene. Indtægterne hjælper til at finansiere den tid og de ressourcer, jeg bruger på bloggen her. Læs om annoncering på Fru Kofoeds Køkken her.

0 kommentarer til “Grønkålssalat med figner og myntepestoTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *