Snig lidt sommerstemning ind på middagsbordet midt i den kolde, våde og grå november med denne her lækre sag: Grillet fennikel, peberfrugt og sugar snaps serveret på frisk rucola med blød og salt feta smuldret udover. Lækkert, enkelt og sundt grøntsagstilbehør.
Når man bor i lejlighed og ikke må have grill på altanen, må man være kreativ og have en god grillpande. Jeg har en fra Le Creuset , som jeg er rigtig glad for. Den kræver en del olie for, at tingene ikke brænder fast – men til gengæld giver den fine, sorte grillstriber og et rigtig godt resultat. Jeg kan godt lide at smide lidt grøntsager på den, når jeg alligevel steger kød til aftensmad. Og grøntsagsretten her er en af de kreationer, som er kommet ud af det.
Har du den helt store Weber stående på terrassen, kan du selvfølgelig bruge den. Bare lad være med at fortælle mig om det – så bliver jeg bare misundelig 😉
Grillet fennikel med rucola og feta
- 1 fennikelknold
- 1 rød peber
- 1 håndfuld sugar snaps (ærter)
- 1 dl olivenolie
- 2 spsk rød balsamico
- 1 fed hvidløg
- Salt og peber
- 1 par gode håndfulde rucola
- 50 g god feta
Rens fennikelknolden, og skær den i temmelig tykke skiver på den lange led. De skal være tykke nok til at kunne holde sammen og tynde nok til at kunne blive tilberedt på en grillpande.
Rengør peberfrugten, og skær den i ca. 8 både. Skyl sugar snaps.
Rør en marinade sammen af olivenolie, balsamico, hvidløg, salt og peber. Vend grøntsagerne i den.
Varm en grillpande (eller en rigtig grill) op, og grill grøntsagerne, til de er møre, som du kan lide dem.
Skyl rucola, og fordel på et fad. Læg de grillede grøntsager ovenpå, dryp med rester af marinaden, og smulr feta udover inden servering.
Husk at stokken på fennikel ikke smager godt, så skær den af, når du spiser det.
0 comments on “Grillet fennikel med rucola og feta”Tilføj din