Græskarsuppe med 2 slags græskar, chili og ingefær

Græskarsuppe med 2 slags græskar, chili og ingefær

Græskarsuppe med  2 slags græskar, chili og ingefær
2 søde fætre klar til suppegryden!

På mørke og kolde efterårsaftener er der næsten ikke noget bedre end en fyldig, cremet og krydret suppe. Græskarsuppe er en af mine favoritter. Vi er ikke så gode til at blive mætte af suppe til decideret aftensmad, men vi spiser gerne en lille portion suppe til forret, når det skal være lidt ekstra hyggeligt. Så strækker aftensmaden også lidt længere.

Her har jeg forsøgt mig med at kombinere hokkaidogræskar med butternut squash. Om smagen er blevet meget anderledes af den grund, ved jeg ikke, men suppen smager i hvert fald skønt. Den er dejlig fyldig og let skarp, som vi godt kan lide suppen her i den kolde tid. Man styrer selvfølgelig selv, hvor krydret suppen skal være.

Græskarsuppe med  2 slags græskar, chili og ingefær

  • 1 hokkaidogræskar
  • 1 butternut squash
  • 3 løg (jeg bruger rødløg)
  • 2 æbler
  • 1 frisk chili, 3 fed hvidløg og en stump frisk ingefær
  • Ca. 1,5 liter Hønsebouillon, hjemmelavet eller fra terning
  • Ingefær, cayennepeber, salt og peber til tilsmagning
  • Creme fraiche og græskarkerner til servering

Gør først grøntsagerne klar:
Befri græskarrene for skræl, og skær dem i grove tern. Snit løg og æbler i tern. Flæk chilien, fjern kernerne, og snit den fint. Snit hvidløget fint. Riv ingefæren.

Så er vi klar til at lave suppen:
Svits først løg sammen med chili, hvidløg og ingefær i en stor, tykbundet gryde. Tilsæt så græskartern og lad dem stege med nogle minutter, inden du tilsætter æble. Når det er stegt lidt sammen, hældes bouillonen over, og suppen simrer 20-25 minutter, eller indtil græskarret er mørt.

Så skal stavblenderen frem (eller den almindelige blender), så suppen kan få en glat og cremet konsistens. Smag til med salt og peber, cayennepeber og ingefær.

Jeg kan godt lide at servere græskarsuppen med en klat creme fraiche og et drys græskarkerner ristet på panden med lidt flagesalt. En mere fyldig suppe kan man også få ved at tilsætte røde linser. De skal selvfølgelig bare lige nå at blive kogt møre. Linserne kan også koges med fra starten og blendes sammen med græskarret. Endelig kan en rest af grønne bønner også sagtens hældes i, hvilket giver en mere mættende suppe.

Græskarsuppe med  2 slags græskar, chili og ingefær
Rigtig efterårshyggemad!

 

2 kommentarer til “Græskarsuppe med 2 slags græskar, chili og ingefærTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *