Græskarrisotto

Græskarrisotto med bacon og champignon

Græskarrisotto


“Uhm, det smager lækkert – er det sådan en slags græskarrisotto?” Og således blev det, jeg selv havde tænkt som en græskarpastaret, pludselig forvandlet til en græskarrisotto gennem et par enkle sætninger fra min kære mand 😉

Uanset om vi kalder det en græskarpastaret eller en græskarrisotto, så var det i hvert fald en lækker sag. Kombinationen af bacon, champignon og parmesan kunne få mig til at spise min gamle støvle. Og serverer du græskarrisottoen her til en god bøf eller et stykke steg, er der såmænd ingen, der vil sidde og savne almindelig ris eller pasta.

Vi spiste den til en temmelig sløv roastbeef. Jeg havde fået købt et lidt for dårligt stykke kød og stegt det lidt for sjusket – det var faktisk et ret skuffende måltid. Men jeg spiste mig mæt i tæskelækker græskarrisotto, bønnefritter og salat og endte faktisk med at være ganske godt tilfreds, trods det kedelige kød.

Græskarrisotto

 

Du skal bruge et juliennejern til at strimle butternut squashen med. Jeg bruger dette, som jeg er rigtig godt tilfreds med:

>> OXO julienneskræller <<

Jeg vil anbefale, at du også bruger en skæreresistent handske, så du ikke ved et uheld kommer til at strimle din hånd. Herhjemme sætter vi Andreas til at lave græskarstrimler. Vi ved nemlig godt, hvor klodset (og utålmodig!) jeg er i et køkken 😉

Julienneskrækker_OXO

Rester af græskarrisotto smager fortrinligt dagen efter, varmet op på en pande. Du kan evt. slå et æg ud over og “scramble” sammen med, hvis du fx spiser det til morgenmad. Det giver god mæthed og er virkelig lækkert, selvom det måske lyder lidt underligt 🙂

Jeg brugte den skønneste kult-bacon fra Højer, som jeg skar i grove strimler. Du kan sagtens bruge den bacon, du lige har ved hånden – men manner, hvor kan man godt smage forskel, når man bruger en ordentlig kvalitet!

Græskarrisotto


Græskarrisotto med bacon og champignon

  • ½ butternut squash
  • 3 tykke skiver bacon (eller ca. ½ dl bacontern)
  • 2-3 champignoner
  • 1 fed hvidløg
  • Timian, salt og peber
  • Smør
  • En sjat fløde
  • 1 spsk pesto
  • Ca. 50 g parmesan
  • Evt. frisk persille til servering

Befri butternut squash for skræl og kerner, og skær det i juliennestrimler. Se link til mit juliennejern længere oppe i indlægget.

Rens champignion, og skær i tykke skiver. Hak hvidløg fint.

Skær bacon i tern. Steg først bacon på en tør, hed pande. Tilsæt så champignon. Når de er blevet lidt bløde, tilsættes smør og herefter græskarstrimlerne, som brunes godt.

Tilsæt fløde, pesto, timian, salt og peber, og lad det simre, til græskarret er mørt. Tilsæt parmesan, og smag retten til.

Drys evt. med friskhakket persille eller anden krydderurt, og servér straks.


Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Det koster selvfølgelig ikke dig noget at klikke på links’ene. Indtægterne hjælper til at finansiere den tid og de ressourcer, jeg bruger på bloggen her. Læs om annoncering på Fru Kofoeds Køkken her.

 

0 comments on “Græskarrisotto med bacon og champignonTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: