Gooseberry fool

Goosberry fool

Gooseberry fool


Altså, er det ikke er herligt navn – gooseberry fool? Jeg er tosset med det! En fool er en klassisk engelsk dessert med kogt frugt og creme. Og gooseberry er det engelske ord for stikkelsbær. Så altså en dessert med kogte stikkelsbær og creme. Men det lyder bedre med gooseberry fool, ikke? 🙂

Traditionelt er det vist meningen, at man skal bruge frugtmos med frugtkød og det hele i en fool. Jeg har valgt at si mine kogte stikkelsbær og kun bruge saften til desserten. Jeg er er nemlig ikke helt vild med de knasende kerner og den seje, sure skræl. Det betyder, at min gooseberry fool fik en lidt mere flydende konsistens, da der ikke var en mos, men kun en tyk saft til at bære den. Den klarede jeg dog nemt med en stiftpisket æggehvide, som tilmed gjorde desserten mere luftig og let.

Gooseberry fool

Gooseberry fool er en frisk, let og luftig dessert, som serveres bedst portionsanrettet i fine glas med pynt af friske stikkelsbær og evt. andre bær. Et dejligt, syrligt-sødt punktum efter en god sensommermiddag.

Jeg har lavet min gooseberry fool med grønne stikkelsbær fra mine svigerforældres have, men du kan selvfølgelig også bruge røde stikkelsbær – så får du måske som bonus en ekstra fin lyserød farve.

Gooseberry fool

Gooseberry fool


Goosberry fool

  • 150 g stikkelsbær
  • 2-3 spsk Sukrin Gold
  • 100 g/1 dl græsk yoghurt
  • 25 g mascarpone
  • 1 dl fløde
  • Ca. 1 æggehvide
  • 1 nip vanilje
  • 1 nip salt

Kom stikkelbær i en gryde med Sukrin Gold og en lille sjat vand. Kog et par minutter, til stikkelsbærrene kan splattes ud med en kartoffelstamper/gaffel el.lign.

Pres stikkelsbærrene gennem en sigte, så du får skræl og kerner fra. Sæt stikkelsbærsaften i køleskabet nogle minutter, så den kan køle ned.

Rør stikkelsbærsaft sammen med græsk yoghurt, mascarpone og vanilje. Pisk flødeskummen, og vend den i.

Pisk æggehviden stiv med lidt salt, og vend den forsigtigt i. Fordel massen i 2 glas, og sæt i køleskabet min. 15 minutter, så din gooseberry fool kan sætte sig.

Pynt med friske stikkelsbær og evt. andre bær, og servér.

2 comments on “Goosberry foolTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: