Nytårsaften 2015_Fyrværkeri

Godt nytår!

Rigtig godt nytår! Jeg håber, I er kommet godt ind i 2016?

Vi havde den dejligste nytårsaften herhjemme med lejligheden fuld af nye og gamle venner og venners venner 🙂

Nytårsaften 2015

Menuen blev – synes jeg selv – ret vellykket, trods uforudsete forhindringer. Aftenen inden nytårsaften måtte jeg køre på skadestuen med det, der viste sig at være et større anfald af astmatisk bronkitis, som havde været under opmarch siden før jul. Min vejrtrækning var begyndt at lyde mere og mere som Darth Vader – med en kraftig rallen og hosten oven i hatten. Så i stedet for at stå og forberede mad, som jeg skulle have gjort, brugte jeg ca. 3-4 timer på at ringe til akuttelefonen og snakke med en småirriteret sygeplejerske, køre til Bispebjerg, sidde og glo i venteværelset, blive lyttet på af en (heldigvis meget dygtig) læge og til sidst køre på apoteket og hente medicin. Resultatet var, at jeg kunne trække vejret igen, hvilket var det vigtigste, men også at jeg var vildt meget bagud med min ellers ret minutiøse forberedelse til nytårsaften. Og at jeg i øvrigt var enormt træt!

Heldigvis fik jeg god hjælp i køkkenet og var i det hele taget omgivet af gode mennesker hele tiden, så alt gik fint. Det nye køkken præsterede til det yderste og bestod sin “svendeprøve” med topkarakterer! Og vi nåede at spise os gennem 5 retter inden midnat – med en hårfin grænse på 5 minutter fra sidste bid dessert til første bid af kransekagen 😉

Nytårsaften 2015
Det lykkedes også at få pyntet et fint nytårsbord 🙂

Menuen var:

APPETIZERS
Vietnamesiske forårsruller med peanutdip
FORRET
Gylden suppe med laks, mango og persillefløde
HOVEDRET
Baconsvøbt oksemørbrad med Pommes Anna, syltede rødløg, pestosmør og Johns festsauce. Hertil grønkålssalat med bagt græskar, granatæble og feta
OSTE
Tomme de Savoie, Primadonna og Tallegio – med syltede valnødder og stikkelsbærchutney.
DESSERT
Gateau Marcel, appelsinsalat og vaniljeis

Nytår 2015_mad
Den gyldne suppe var lavet på sweet potatoes. Opskriften kommer en af dagene.
Nytår 2015_mad
Pommes Anna er kartofler, der er skåret papirstyndt og lagt i lag med smør, salt og peber. Enkelt, men vildt lækkert!
Nytår 2015_mad
Hovedret til 12 – go!
Nytår 2015_mad
Gateau Marcel – vaskeægte chokoladesvineri!
Nytår 2015_mad
Torben havde bagt den fineste kransekage 🙂
Nytår 2015_mad
Hjemmelavet stikkelsbærchutney, syltede rødløg og appelsinsyltede valnødder – lækkert tilbehør til en god middag!

Jeg tror, jeg skal dele af par af opskrifterne med jer i løbet af de næste dage. Der var nogle virkelig gode sager imellem 🙂 Vi fik også skønne drinks efter midnat: Dark & StormyStrawberry Daquiri, Juliana Blue, Harvey wallbanger og White Russians.

Nytår 2015_mad
Harvey Wallbanger er en ret enkel drink med appelsinjuice, vodka og galliano – men den smager helt fantastisk! Og når den bliver pyntet med appelsinskiver, paraplyer, sugerør og andet gejl, er den meget festlig!
Nytår 2015_mad
Juliana Blue har den sejeste blå – lidt giftige – farve! Den smager meget som en Pina Colada, bare knapt så sødt, da den er lavet med gin og ikke rom.

 


Ellers er vi ved at gøre klar til,

at hverdagen rammer igen lige om lidt. Det har været dejligt at have ferie, men fordi jeg har brugt stort set hele min ferie på at være syg, føler jeg mig ikke helt så udhvilet og parat, som jeg gerne ville efter en ferie.

Det hjælper heller ikke, at vi nærmer os årsdagen for min mors alt for tidlige død sidste år. På tirsdag er det præcis et år siden, at hun tabte kampen mod leukæmi, lungebetændelse og en brækket hofte. Jeg savner hende hver dag. Jeg havde egentlig ikke troet, at en årsdag ville påvirke mig så meget – min mor er jo hverken mere eller mindre væk, fordi datoen skriver 5/1. Men jeg kan alligevel mærke, at årstiden, lyset, vejret og det hele prikker til nogle følelser og minder fra dagene på Herlev Hospital. Det tapper en del energi.

Den manglende energi gør også,

at jeg føler mig en smule uinspireret i fht. madlavning. Derfor overvejer jeg et nyt tiltag: nemlig at bestille nogle grøntsagskasser fra enten Aarstiderne, ØF eller nogle helt tredje. Jeg tror, det kunne være rart for mig at få noget grønt smidt i hovedet en gang om ugen, som jeg ikke selv har valgt – men som jeg skal få noget godt ud af. Er der nogen af jer, der har erfaring med det? Jeg savner særligt at høre fra nogen, der bor i aflåst opgang og får leveret… Og hvordan det fungerer i praksis?

Mit andet tiltag

for at få mere positiv energi ind i mit liv er, at jeg er begyndt at spekulere over, hvor vi skal hen på sommerferie. De sidste mange år har vi haft en liste over europæiske hovedstæder, vi gerne ville besøge: Berlin, Barcelona, Prag, Wien, Stockholm, Lissabon – men i år har vi ikke helt noget rejsemål i sigte. Er der mon nogen af jer, der kan anbefale et godt rejsemål? Vi elsker storbyer med masser af kigge på, gerne solrigt, men endelig ikke for varmt – så smelter min søde, lille vampyr-mand 😉 Vi overvejer også lidt sådan noget som Salzburg eller måske Norditalien – eller måske ligefrem ferie i Danmark… Alle input er velkomne! 🙂

Ja, andre mennesker har nytårsforsætter om at træne mere, tabe julekiloene osv. Jeg vil bare have grøntsager leveret til min dør og rejse til spændende storbyer 😉

Vigtigst af alt, så har jeg lyst til at fylde 2016 med gode stunder sammen med familie og venner. Så skidt med, om der bliver slæbt et par julekilo med ind i foråret, og der ligger lidt nullermænd i hjørnerne af lejligheden. Bare man laver noget, man godt kan lide, sammen med mennesker, man holder af.

Godt nytår!

0 comments on “Godt nytår!Tilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: