Gin sour

Gin sour

Gin sour


Jeg har en mand, som er ret god til at forkæle mig. Fx når han en tilfældig onsdag aften siger: “Skal jeg ikke lige lave en drink til os?”. Og så 10 minutter senere står der sådan en herlig sag her foran mig – en gin sour. Vidunderligt syrlig – lige så man skærer ansigter! Men på den gode måde – ligesom når man bider i et surt æble eller et stikkelsbær.

Selvfølgelig skal I da også have en lille drink med her på sådan en dejlig solskinslørdag. Så her får I opskriften på Andreas’ gin sour. Hvis man ikke har så meget erfaring udi drinksmageri, virker det måske lidt skørt, at der skal æggehvide i. Men det er den, der giver det fine skum på toppen og den lidt ekstra fyldige konsistens i drinken. Så spring endelig ikke den over.

Du kan sagtens bruge citronsaft på flaske – men brug en ordentlig én af slagsen. Ikke dén i den lille, gule plastikcitron, vel? Den smager ikke så godt i drinks! Bemærk, at drinken ikke er LCHF. Der er sukkerlage i og alt muligt. Jeg har skrevet om før, hvorfor jeg ikke kører sukkerfri stil, når jeg laver drinks.

Gin sour


 

Gin sour

(1 pers.)

  • 6 cl gin (vi bruger enten Bombay Sapphire eller Tanqueray)
  • 3 cl citronsaft
  • 1½ cl sukkerlage*
  • 2-3 dråber angustura (bitter)
  • Lidt mindre end ½ æggehvide
  • Isterninger

Alt undtagen is kommes i en shaker og rystes lidt. Fyld shakeren op med isterninger, og shake hårdt ca. 15 sekunder.

Servér i små glas med isterninger.

*Sukkerlage laves ved at blande sukker og vand i forholdet 1:1 og koge det op. Herefter hældes det på et rengjort glas og stilles på køl, hvor det kan holde sig i utroligt lang tid.

0 comments on “Gin sourTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: