Gammeldags æblekage med karamelliserede havregryn, chokolade, mandler og blåbær

Gammeldags æblekage med karamelliserede havregryn, mandler, blåbær og mørk chokolade

Gammeldags æblekage med karamelliserede havregryn, chokolade, mandler og blåbær


Jeg er egentlig ikke så meget til traditionel gammeldags æblekage lavet på æblemos. Men til en reception for nogle år siden smagte jeg denne variant, som jeg selv har forsøgt at genskabe og fintune. De karamelliserede havregryn er sprøde, men lidt mere “chewy” end almindelige makroner.

Man kan evt. tilsætte lidt kokos under karamelliseringen for et ekstra pift – men det kan selvfølgelig også blive for mange forskellige smagsindtryk. Mandlerne giver lidt bitterhed og karakter, mens blåbær og mørk chokolade giver lidt modspil til den tunge flødeskum på toppen.

Gammeldags æblekage med karamelliserede havregryn, chokolade, mandler og blåbær


 Gammeldags æblekage med karamelliserede havregryn, mandler, blåbær og mørk chokolade

  • ca. 500g æblemos (brug din favoritopskrift – eller slum den og køb en færdig pose nede i Netto!)
  • 2 dl havgryn + 1 dl sukker og 1 spsk smør til at karamellisere med
  • 1 lille bakke blåbær
  • 1 håndfuld mandler
  • 50 g mørk chokolade
  • 2,5 dl piskefløde

Start med havregrynene. Sukkeret varmes forsigtigt op på en tykbundet pande. Når det er flydende, tilsættes først smør så havregryn, og der røres rundt, til de er fine og gyldne. Hæld dem over på et stykke bagepapir og lad dem køle.

Hak mander og chokolade groft. Skyl og tør blåbærrene, og pisk fløden. Vend chokoladen i fløden.

Nu er det bare et spørgsmål om at få lagt det hele sammen. Det kan enten gøres en stor skål eller som små portionsanretninger i glas. Start med et lag æblemos, så et lag havregryn blandet med hakkede mandler. Gentag dette, og læg flødeskummen vendt med chokoladestykker på toppen. Slut af med at drysse blåbær over æblekagen.

0 comments on “Gammeldags æblekage med karamelliserede havregryn, mandler, blåbær og mørk chokoladeTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: