Fyldte portobellosvampe

Fyldte portobellosvampe med chorizo og tomat

Fyldte portobellosvampeJeg har længe gået og tænkt, at jeg skulle prøve at lave fyldte portobellosvampe – og da min Irma i denne uge har svampene på tilbud til 10 kr. for 4 stk., besluttede jeg, at det var på tide at gøre alvor af det. Det blev til en rigtig lækker lille sag. Portobellosvampe er meget kødfulde og faste i konsistensen og egner sig fint til en tur i ovnen med noget lækkert fyld.

Variationsmulighederne er nærmest uendelige, når det kommer til fyld. Man kan lege med ost, nødder, krydderurter, citrus, pølse/skinke, soltørrede tomater, oliven og masser af andre ting. Jeg havde lyst til noget lidt spicy og krydret, så jeg fyldte mine svampe med chorizo, chili, ingefær og andre gode sager, som køleskabet gemte på. Det blev samlet til en cremet masse af Philadelphia med hakkede cashewnødder. Jeg var rigtig godt tilfreds med både smag og konsistens.

Som ekstra bonus er der en god visuel “imponeringsfaktor” i sådan nogle fyldte portobellosvampe, så overvej, om de skal på bordet, næste gang der kommer gæster 🙂

Fyldte portobellosvampe med chorizo og tomat

  • 3-4 portobellosvampe
  • 1 håndfuld usaltede cashewnødder
  • 4 skiver chorizo (jeg brugte den billige fra Netto)
  • 1 tomat
  • 1 lille rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille knold ingefær
  • ½ rød chili
  • ca. 50 g Philadelphia
  • 1 spsk revet parmesan
  • Saften af ½ lime
  • Frisk purløg eller anden krydderurt
  • Salt og peber

Rens svampene, fjern stilkene, og hak dem – de kan bruges til fyldet. Læg svampene med bunden i vejret i et smurt, ovnfast fad.

Hak cashewnødderne groft.

Snit rødløg, hvidløg, ingefær og chili. Svits i lidt olie på en pande sammen med chorizo. Hak tomaten, og smid den på panden også sammen med stilkene fra svampene. Tilsæt Philadelphia, parmesan, limesaft, cashewnødder, salt og peber. Rør godt sammen, og smag til med purløg, eller hvad du har af krydderurter.

Kom fyldet i svampene, og bag i 10-20 minutter på ca. 200 grader, evt. varmluft.

Servér fx fyldte portobellosvampe til kylling eller en god bøf.

Fyldte portobellosvampe

0 comments on “Fyldte portobellosvampe med chorizo og tomatTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: