Fyldte chokolader med flydende karamel (lchf)

Fyldte chokolader med flydende karamel (lchf)

Fyldte chokolader med flydende karamel (lchf)


Jeg har sagt det før, og nu siger jeg det igen: karamel er en af mine favorit “guilty pleasures”! Især sådan noget flydende karamel, der vælter ud af fyldt chokolade. Findes der næsten noget saligere? Det skulle da lige være en sukkerfri, lchf-venlig karamel, som ikke ødelægger blodsukkeret. Tidligere har jeg leget med dadelkaramel, som absolut kan anbefales – men denne her karamelsovs lavet på kokosfløde, smør og kokossukker bliver helt flydende og smager så fantastisk af karamel, at jeg faktisk ikke tror, jeg ville kunne skille den ud i en blindtest. Har jeg oversolgt den nu? Det må du selv vurdere, hvis du prøver min opskrift af (gør det, gør det!)

Når der både er kokosfløde og kokossukker i – kommer karamellen så ikke til at smage af kokos? Næh, faktisk overhovedet ikke, underligt nok. Den smager – ja, af karamel! Jeg plejer ellers at være lidt hys med den lidt beske bismag, som kokossukker godt kan give, men den kan jeg altså overhovedet ikke spore i min karamel her.

Det eneste, der drillede mig lidt, var konsistensen. Jeg havde troet, at jeg kunne bruge karamelsovsen i varm tilstand til at hælde over desserter, kager o.lign. Men når karamellen er varm/lun, skiller den desværre. Den smager ikke dårligere af den grund, men ser ikke så appetitlig eller dekorativ ud. Til gengæld fungerer den fint, når den er kølet helt ned. Så kan man røre den godt sammen til en tyktflydende, cremet karamelmasse, som kan bruges til fyldte chokolader og sikkert en masse andre spændende dessertting. Det skal jeg lege mere med snart! Nu tager vi i første omgang lige chokoladerne:

Fyldte chokolader med flydende karamel (lchf)

 

Fyldte chokolader med flydende karamelindre (lchf)

Karamelsovs:

 • 100 g kokosfløde (den tykke del af en dåse kokosmælk. Få den til at skille ved at stille dåsen i køleskabet nogle timer.)
 • 75 g smør
 • 50 g kokossukker
 • ½ tsk vaniljepulver + 1 drys kardemomme

Til chokoladerne:

 • Ca. 50-100 g mørk chokolade
 • Evt. lidt drys af nøddekrokant eller hakkede pistacienødder til pynt

Kom alle ingredienserne til karamel i en kasserolle, og bring i kog. Lad det stå og koge ind i ca. 5-10 minutter, eller indtil massen er tyknet lidt. Tag gryden af varmen, og hæld karamelsovsen i en køleskabsegnet beholder.

Så snart karamelsovsen køler lidt ned, vil den nok begynde at skille. Måske allerede mens den er varm. Det skal du ikke bekymre dig om. Bare smid den i køleskabet natten over eller i hvert fald nogle timer, til den er helt kold.

Tag karamelsovsen ud af køleskabet. Den vil sikkert se helt tosset ud med al fedtet liggende i et lag øverst. Det er helt i orden. Bare rør det hele godt sammen med en gaffel el.lign. Overvej evt. at sætte en stavlender eller en elpisker på, hvis du vil have det helt smooth. Ellers er du nu klar til at lave de fyldte chokolader – eller bruge karamellen til noget andet.

Hvordan du laver fyldte chokolader, kan du fx se her under opskriften på lchf-snickers med dadelkaramel. Dybest set handler det om at få beklædt nogle forme med chokolade, lade det stivne, hælde fyld i (her brugte jeg bare et par teskeer til at mingelere karamellen ned i formene), hælde mere chokolade på som låg, evt. drysse lidt pynt på den stadig flydende chokolade og så stille det hele på køl, til det et stivnet og kan tages ud af formene. Så er du klar til at glæde dine omgivelser med skønne fyldte chokolader, som kan nydes i moderate mængder med god samvittighed!

Fyldte chokolader med flydende karamel (lchf)
Så er karamellen fyldt i chokoladerne …
Fyldte chokolader med flydende karamel (lchf)
… og her er der kommet “låg” og lidt nøddekrokant på.

8 comments on “Fyldte chokolader med flydende karamel (lchf)Tilføj din

 1. Der ser i hvert fald lækkert ud. Jeg synes også en alm. karamelmasse har tendens til at skille når der er meget fedt i. Jeg har forsøgt lidt med laktosefrie karameller af l.f. Fløde men der ændrer den allerede konsistens fra alm. Karamel. Vil da overveje at prøve med kokosfløde.
  Kh.
  Anne-Marie

  1. Hej Anne-Marie. Ja, karamel er i det hele taget noget lidt besværligt noget at arbejde med. Sommetider hjælper en længere kogetid, men i det her tilfælde synes jeg helt klart, at det er lettest bare at lade det køle ned og så røre det hele sammen. Så er der jo ingen, der længere kan se eller smage, at den har skilt, mens den var varm 🙂 Jeg synes, at kokosfløden fungerer rigtig godt, så det kan bestemt anbefales!
   Kh Louise

 2. Hej Louise – det lyder da helt vildt lækkert og skal helt sikkert afprøves! Jeg har dog et spørgsmål; Hvor mange stkykker bliver der ca.? Jeg ved godt at alle forme er forskellige, men omkring en 15-20 stykker?

  1. Hej Louise
   Ja, jeg tror, det passer med omkring 15 stykker – det var vist det, jeg fik 🙂
   Jeg tror sagtens, du kan erstatte kokossukker med Sukrin, men nok helst Sukrin Gold, som giver den lidt “dybe”, søde smag, ligesom kokossukker.
   God fornøjelse!

 3. Det lyder virkelig lækkert! Det skal afprøves i næste weekend med lidt havsalt i – hvor meget tror du der skal til for at det ikke bliver for meget?

  Og skal sukrin gold erstattes 1:1? 🙂

  1. Hej Pernille
   Jeg synes som regel ikke, der skal så meget salt til, før at det giver en god effekt – jeg ville bruge ca. den mængde godt flagesalt, som jeg kan have mellem 2 fingerspidser. Giver det mening?
   Og ja, Sukrin Gold plejer at passe ca. 1:1 med kokossukker.
   Jeg håber, det bliver godt 🙂

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: