Frokostsalat med ramsløg og sprød serranoskinke

Frokostsalat med ramsløg og sprød serranoskinke

Frokostsalat med ramsløg og sprød serranoskinkeNu tilstår jeg det bare med det samme: jeg har aldrig før prøvet at lave noget med ramsløg! I know, jeg er mindst 100 år bagud for min tid og en skamplet på min egen madbloggerstolthed – men sådan er det altså! Det er jo ikke sådan, at jeg ikke ved, hvad ramsløg er, og jeg har da også nok fået serveret det på restauranter, bare uden at bide mærke i det. Jeg har bare aldrig selv følt for at betale 20 kr. for et bundt grønne blade, når jeg bare kunne bruge hvidløg eller purløg, som koster under det halve. Og så har jeg måske også været lidt træt af hele ramsløgshypen’ i det nye nordiske køkken.

Nå, men i dag tænkte jeg så alligevel, at jeg måtte gøre noget ved det. Denne frokostsalat er derfor vendt i en enkel og meget velsmagende creme fraiche-dressing med ramsløg og ikke ret meget andet. Og jeg tror, at ramsløg og jeg er på vej til at blive rigtig fine venner, trods en lidt kølig start 🙂

Jeg er vild med sådan nogle salater, som man bygger op i lag – knasende spidskål, lidt saftigt kyllingekød, blød avocado, sprøde asparges og til sidst knasende sprødstegt serranoskinke. Det giver både noget til øjet og smagen med den slags salater – og så er det dejligt, at ingredienserne bevarer mere af deres tekstur, end hvis man bare rodede det hele sammen i en salatskål.

En dejlig, lchf-venlig frokostsalat, som gjorde første arbejdsdag efter ferien lidt mere festlig! Den kunne også sagtens gå som aftensmad herhjemme på en dag, hvor det ikke var den store sult, der plagede.

Frokostsalat med ramsløg og sprød serranoskinke

Frokostsalat med ramsløg og sprød serranoskinke

  • ca. 2 dl fintsnittet spidskål
  • 4 cherrytomater, skåret i både eller skiver
  • ½ gul peber, skåret i tynde strimler eller tern
  • 4-5 grønne asparges
  • ½ avocado
  • En rest kylling eller noget kyllingepålæg
  • 2-3 skiver serranoskinke

Dressing:

  • 2 store spsk creme fraiche 18%
  • 1 blad ramsløg, fintsnittet
  • Lidt frisk purløg, fintsnittet
  • Salt, peber
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 skvæt limesaft
  • 2 dråber flydende SØD eller andet sødemiddel

Rør dressingen sammen, og smag til.

Vend spidskål, cherrytomater og gul peber i dressingen sammen med kyllingekød. Fordel på en stor, flad tallerken eller i en skål.

Knæk den nederste del af aspargsene, og rist dem på en pande i lidt olie, til de er møre, men stadig har bid. Du kan også blanchere dem 1 minut.

Rist serranoskinken sprød på panden, og læg til afkøling på et stykke køkkenrulle.

Snit avocadoen i tern, og fordel udover spidskålssalaten på tallerkenen. Læg de ristede asparges ovenpå, og bræk herefter serranoskinken ud over. Så er frokostsalaten klar til servering!

Frokostsalat med ramsløg og sprød serranoskinke

 

0 kommentarer til “Frokostsalat med ramsløg og sprød serranoskinkeTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *