Frokost er tit forbundet med krise for mig. Jeg elsker rugbrødsmadder med lækkert pålæg, ligesom sandwiches med godt fyld eller rester af aftensmad er et hit. Desværre hamonerer det bare ikke så godt med det, som jeg ved, at jeg har godt af at spise til frokost: 200 g grøntsager (helst så rå som muligt), 100 g kød eller anden proteinkilde og monuumættet fedt svarende til 2 spsk olivenolie. De fleste dage bliver det til en skive rugbrød med kyllingepålæg, en slat hønsekødssalat, 2 gulerødder og 1 tomat, evt. med lidt pesto og hytteost, når det rigtig går for sig.
Jeg kan ikke tælle, hvor mange gange jeg har spist den frokost – og nogle dage kan jeg simpelthen ikke overskue at gnaske mig gennem det igen! Så må tingene vendes på hovedet, og der må ny frokostinspiration til, så det bliver lidt sjovere – grøntsager nederst, kød i midten og rugbrød øverst.
Til 1 person – frokostinspiration:
- 200 g blandet grønt skåret i mundrette stykker – her: 1 gulerod, 1 tomat, 1 håndfuld sukkerærter og en rest dampet broccoli
- 75 g kyllingepålæg skåret i strimler (eller en rest stegt kylling)
- 50 g hytteost
- 50 g skyr
- 1 spsk mayonaise
- ½ spsk olivenolie
- 1 spsk limesaft
- 1 tsk grov sennep
- Salt, peber og karry
- Evt. 1 dråbe flydende sødemiddel
- 1 skive rugbrød
- 1 lille håndfuld mandler og/eller hasselnødder
- Evt. lidt frisk koriander eller anden krydderurt
Bland hytteost, skyr, mayonaise, olivenolie, limesaft, sennep, frisk koriander, karry, salt og peber sammen, og tilsæt evt. en enkelt dråbe flydende SØD. Vend det hele med grøntsagerne. Fordel det strimlede kyllingepålæg over salaten.
Rist rugbrødet sprødt, og skær det i tern, som drysses over salaten.
Hak nødderne, og drys dem over til sidst. Pynt evt. med lidt frisk koriander eller anden krydderurt.
0 comments on “Frokostinspiration #1: Vend frokosten på hovedet”Tilføj din